Salma Hayek
 Marijana Marinović
'Premiere'

Marijana Marinović na Braču otvara izložbu crno-bijelih portreta filmskih zvijezda

U četvrtak, 10. kolovoza, s početkom u 21.30 sati u Ljetnom kinu Supetar bit će otvorena humanitarna izložba `Premiere` autorice Marijane Marinović.

Četvrta samostalna izložba crno-bijelih portreta filmskih zvijezda održava se na večeri otvorenja 3. Brač Film Festivala u sklopu Supetarskog lita u Supetru na otoku Braču, a sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split (Zagrebačka 17, Split).

O MARIJANI MARINOVIĆ

Tijekom dvadesetak godina novinarske karijere Marijana Marinović susretala se i razgovarala s mnogim poznatima iz svijeta showbiza (o čemu mozete vidjeti pod rubrikom My journalism na njezinoj stranici marijanamarinovic.com), a protekle dvije i pol godine, otkako je završila školu fotografije na NY Film Academiji, počela je snimati i njihove portrete, najčešće na crvenom tepihu filmskih festivala i društvenim događajima. Rođena Splićanka bračkih korijena i sa stalnom adresom u New Yorku, gdje radi kao fotografkinja i dopisnica za hrvatske medije, po prvi puta (premijerno) izlaže 25 crno-bijele portreta zvijezda iz svijeta filma (Robert De Niro, Susan Sarandon, Salma Hayek, Charlie Sheen, Johnny Depp, Julianne Moore , Nicole Kidman I drugih) na izložbi `Premiere. Ovo je njezina četvrta samostalna izložba: prva je bila `Osmijesi…bez riječi` 2007. u sklopu Cro-A-Portera, na kojoj je predstavila 33 polaroida poznatih osoba, druga je bila `Gradovi-bjegovi` s polaroidima iz pet najdražih joj gradova (Split, London, Pariz, New York i Barcelona) u Café Galeriji Velvet, a lani je u Galeriji Supetarskog lita izložila 28 fotografija New Yorka pod nazivom `New York: četiri godišnja doba…I nešto crvene`.

Marijana Marinović
Charlie Sheen

Marijana Marinović
Angelina Jolie

Marijana Marinović
Susan Sarandon

Linker
19. travanj 2024 05:09