Neja Markičević / Hanza Media
premijera 9.veljače

Mjuzikl 'Prošlih pet godina' uskoro u varaždinskom HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu u ovoj sezoni na Veliku scenu postavlja mjuzikl Jasona Roberta Browna Prošlih pet godina redateljice Lee Anastazije Fleger.

'he Last 5 Years, Prošlih 5 godina je mjuzikl suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna. Premijerno je izveden u Chicagu, a ubrzo je postavljen i na Off- Broadwayu i West Endu. Mjuzikl je dobitnik Drama Desknagrade za najbolju glazbu i tekst mjuzikla. Popularan je u Americi, Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj..., a 2014. godine je doživio i filmsku premijeru.' ističe redateljica Lea Anastazija Fleger te najavljuje hrvatsku premijeru mjuzikla 9. veljače u 19,30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu.

Dirigent je Stjepan Vuger, a u predstavi nastupaju Hana Hegedušić, Igor Barberić/ Ivan Čuić. Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica, Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka.

Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak. Jamie priča priču kronološki, od upoznavanja do raspada braka, dok Cathy to čini obrnuto, od kraja prema početku. Njihove priče vremenski se preklope na sredini, na činu vjenčanja.

Linker
15. travanj 2024 15:39