Profimedia, Landmark
90.dodjela

Najbolji od najboljih: Pogledajte trailere devet filmova u utrci za Oscara

Dok nestrpljivo čekamo dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada, pogledajte trailere filmova koji su u konkurenciji da ove godine budu 'okićeni' titulom najboljeg.

90. dodjela Oscara održat će se 4. ožujka u Dolby Theatreu, a sudeći po nominacijama, bit će to napeta večer. Film "The Shape of Water" vodi s njih 13, "Dunkirk" ih ima osam, dok će se film "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" natjecati u sedam kategorija. Ipak, ona koja se očekuje s najviše nestrpljenja – i čiji pobjednik je otkriven posljednji – je kategorija najboljeg filma. Lani je to bio "Moonlight", dok će ove biti jedan od devet nominiranih. Od ratnog preko horor pa sve do romantičnog filma – među favoritima se nalazi za svakog ponešto.

Pogledajte trailere filmova koji su u konkurenciji za najbolji film.

Call Me by Your Name

Nezavisan film redatelja Luce Guadagnina donosi romantičnu priču o odnosu između tinejdžera Elija i američkog studenta Olivera koji boravi u kući njegovih roditelja tijekom ljeta. Glavne uloge u drami, snimljenoj prema predlošku istoimenog romana Andréa Acimana iz 2007. godine, igraju Armie Hammer i Timothée Chalamet.

Darkest Hour

Povijesna drama koja donosi priču o Winstonu Churchillu na samom početku njegovog premijerskog mandata kada je morao pregovarati s nacističkom Njemačkom. U glavnoj ulozi je Gary Oldman, dok je film režirao Joe Wright.

Dunkirk

Film koji prikazuje događaje tijekom bitke kod Dunkirka u Drugom svjetskom ratu. Prati evakuaciju savezničkih vojnika koji su bili opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine kada je spašeno više od 300 tisuća vojnika. Film "Dunkirk" prvi je redateljski pothvat proslavljenog Christophera Nolana nakon filma "Interstellar", a glavne uloge tumače Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh i oskarovac Mark Rylance.

Get Out

Film koji započinje kao i svaka druga priča o savršenoj ljubavi u kratko se vrijeme pretvara u horor. Mladi Afroamerikanac odlazi kod roditelja svoje djevojke, bjelkinje, kako bi ih prvi put upoznao. Oni žive na luksuznom imanju okruženom šumom, a neće dugo potrajati da se prijateljska atmosfera pretvori u pravu noćnu moru. Film je režirao Jordan Peele, a u glavnim ulogama su Daniel Kaluuya i Allison Williams.

Lady Bird

Priča o odrastanju 17-godišnje djevojke Christine McPherson koja je sama sebi nadjenula ime Lady Bird, a u filmu ju utjelovljuje glumica Saoirse Ronan. Radi se o redateljskom debiju glumice i redateljice Grete Gerwig, a u filmu se istaknula i Laurie Metcalf u ulozi majke.

Phantom Thread

Redatelj Paul Thomas Anderson stoji iza filma smještenog u 1950. godine te donosi priču o modnom dizajneru, Reynoldsu Woodcocku, čiji život se naglo promijeni zahvaljujući Almi – snažnoj i odlučnoj ženi koja postaje njegova muza i ljubavnica. Glavne uloge igraju Vicky Krieps i Daniel Day-Lewis koji je najavio kako mu je ovo posljednji film koji je snimio.

The Post

Povijesna politička drama Stevena Spielberga prvi put je spojila dvoje glumaca više puta nagrađenih Oscarom: Meryl Streep i Toma Hanksa. Film donosi priču o istinitom događaju i aferi "Pentagon Papers" i ulozi koju su u njoj odigrale novine.

The Shape of Water

Film majstora fantazije, redatelja Guillerma del Tora, predstavlja priču o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja. Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće nevjerojatno ljudskih karakteristika i s njime stvori neobičnu povezanost.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Crna komedija redatelja Martina McDonagha prati Mildred Hayes (koju je utjelovila Frances McDormand) koja započinje mali rat protiv policije i objavi tri plakata kojima proziva šerifa Williama Willoughbyja (Woody Harrelson) da nije ništa poduzeo oko ubojstva njezine kćeri.

Linker
16. travanj 2024 14:19