Najšarmantniji zagrebački park otkriva svoju gastro stranu

Foto: Sanjin Kaštelan

Zelena umjetnička oaza u samom središtu Zagreba, Art Park, ove subote, 9. srpnja 2016., ugostit će dva zanimljiva gastro projekta. U parku koji se nalazi između Tomićeve, Strossmayerovog šetališta i Ilice moći ćete uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustičan koncert i radionicu za djecu.

Od 11 do 15 sati u Art Parku gostovat će Mali plac s Tavana – ‘mobilna’ tržnica koja okuplja male proizvođače organske hrane iz raznih regija Hrvatske i predstavlja ih u raznim zanimljivim gradskim prostorima. Tako će se ove subote zdrava nabavka moći obaviti u umjetničkom okruženju, a posjetitelje Art Parka očekuje veliki izbor organskih i sezonskih namirnica, kao i hrvatski OPG-ovci od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima.

Od 13:30 do 15:00 sati Malom placu će se pridružiti Vinoljupci koji će u sklopu jednodnevne vinske manifestacije “Vinoljupci u Tomićevoj“ održati “Vinski piknik u Art Parku”. Tim povodom u parku će se moći kupiti piknik paketići po promotivnoj cijeni s ukusnim zalogajima restorana Njummy te buteljom Poy pjenušca. Vinski piknik pratit će akustičan koncert dok će istovremeno projekt učenja stranih jezika kroz glumu, pod nazivom „Malo kazalište“ za djecu u dobi od 5 do 10 godina održati besplatnu radionicu “Francuski za male gurmane“. Mali će gurmani kroz ovu jedinstvenu i nagrađivanu metodu te uz stručno vodstvo Marije Vukelić, prof. francuskog jezika i književnosti, u svega 45 minuta naučiti osnovne gastronomske pojmove na francuskom jeziku i pritom – uživati svim osjetilima.

Stol za ping pong zadovoljit će potrebe posjetitelja koji se zažele rekreacije, a također mogu razgledati i stalni postav ‘galerije ulične umjetnosti na otvorenom’. Program u parku je besplatan.

Festival ‘Art Park’ pokrenula je udruga Pimp my Pump koja je revitalizirala, očistila i oslikala ovaj prekrasan, ali zapušten park kako bi ga vratila svojim sugrađanima, ali i s ponosom pokazala svim turistima. Na ovoj lokaciji svakodnevno se, sve do listopada, može razgledati galerija na otvorenom, ali se isto tako može sudjelovati u raznovrsnim besplatnim programima namijenjenim svim uzrastima.

Više informacija:
Web:
www.pmp.hr | www.mali-plac.org | www.vinoljupci.com.hr
Facebook
: pimpmypumpcroatia | maliplacstavana | vinoljupci