Maja Jurović
Maja Jurović

Sementa Rajhard

Slavni mjuzikl

Nakon 36 godina mjuzikl Jadnici ponovno u Zagrebu

Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pripremio je hrvatsku verziju slavnog mjuzikla čija će se premijera održati 06. srpnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikla u Zagrebu će postaviti međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pod redateljskom palicom Amerikanca i osnivača kazališta Richarda Monteza. Zagrebačka premijera održat će se 06. srpnja u Lisinskom, a talentiranu ekipu glumaca i pjevača predvodit će renomirani glazbenici Sementa Rajhard i Max Hozić.

Ovo nije prvi puta da kazalište CornerstoneArts Hrvatska postavlja "Jadnike". S drugom postavom glumaca ovaj muzičko scenski spektakl upriličili su prije nekoliko godina u Varaždinu, Splitu, Osijeku te izvan granica Hrvatske, a napokon je došlo vrijeme i za Zagreb. U nekoliko godina od kada djeluju postavili su pet velikih glazbeno-scenskih projekata i postigli zavidne umjetničke rezultate – 100-tinjak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i BiH pred više od 80.000 gledatelja.

„Mjuzikl Les Misérables ima kultni renome i spada u sam vrh svjetske produkcije. Uz čudesnu glazbu, predivnu priču i čaroban ambijent svog vremena, donosi i iznimnu osobnu i društvenu poruku nade i ohrabrenja. Ono na što smo posebno ponosni je to da smo mi prvi koji ga dovodimo u Zagrebu nakon punih 36 godina od prvog i jedinog uprizorenja davne 1981, a što je opet bilo 4 godine prije nego se uopće počeo prikazivati na Broadwayu i West Endu. Iznimno se veselimo dolasku u Zagreb i siguran sam da će naši mladi i talentirani ansambl oduševiti zagrebačku publiku“, objasnio je Vlado Hoblaj, producent i predsjednik Cornerstone Arts Hrvatska.

A u Lisinskom vas očekuje upravo sve navedeno, čudesna glazba, predivna priča, čaroban ambijent, vrhunski pjevači te impresivna kostimografija i scenografija koju kazalište za sve predstave producira. Uz Sementu Rajhard u ulozi Cosette i Maxa Hozića u ulozi Jean Valjean-a, glavne uloge utjelovit će i operni pjevač s inozemnom karijerom Henrik Šimunković kao Javert, članica Hrvatske BroadWay Akademije Petra Buterin kao Fantine, nova operna nada Filip Hozjak kao Marius, profesionalni glazbenik i glumac Igor Baksa kao M. Thénardier, te glumica i pjevačica Irena Matas kao Mme. Thénardier.

Ulaznice se mogu kupiti po cijenama od 100 do 200 kn.