REUTERS
TOM PETTY

Napustio nas je jedan od najvećih rock glazbenika

Legendarni američki pjevač, kantaoutor i gitarist Tom Petty preminuo je od posljedica srčanog udara u 67. godini života, a tužne vijesti potvrdio je menadžer njegovog benda.

Pjevač je u nedjelju hitno prevezen u bolnicu u Santa Monici nakon što je pronađen bez svijesti u svojem domu u Malibuu, ali je ubrzo isključen s aparata: tijekom ponedjeljka stanje mu se pogoršalo te su mu otkazale moždane funkcije zbog čega je njegova obitelj potpisala odobrenje doktorima da ga, kada mu počnu otkazivati drugi organi, ne moraju oživljavati.

FILE PHOTO: Musician Tom Petty and his wife Dana York pose at the 31st annual ASCAP Pop Music Awards in Hollywood, California, U.S., April 23, 2014.   REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo
REUTERS
Tom Petty sa suprugom Danom York

Petty se proslavio sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao frontmen benda Tom Petty and the Heartbreakers, a bio je i član grupe Traveling Wilburys krajem 1980-ih koju su činili Jeff Lynne, Roy Orbison, Bob Dylan i George Harrison. Prodao je više od 80 milijuna albuma, a najveći hitovi su "Free Fallin", "I Won't Back Down", "I Need to Know", "Listen to Her Heart".

FILE PHOTO: Members of the group
REUTERS
Članovi grupe Tom Petty and the Heartbreakers

Linker
25. travanj 2024 10:34