/ Universal Music
POVRATAK JAZZ KORIJENIMA

Norah Jones predstavlja single i najavljuje novi album

Iščekivano studijsko izdanje “Day Breaks” šesti je studijski album Norah Jones, a u Hrvatskoj ga očekujemo 7. listopada. “Day Breaks” svojim zvukom i duhom povratak je debitantskom izdanju “Come Away With Me” (2003.), kojim je Norah osvojila širu publiku.

Novi album donosi 12 pjesama – devet autorskih u čijem nastajanju su pripomogli Sarah Oda i Pete Remm te tri obrade kompozicija Horacea Silvera, Dukea Ellingtona i Neila Younga.

“Imala sam bebu i bila budna usred noći. Pjesme su mi prolazile glavom i pokušavala sam ih snimiti dok sam hranila bebu. U kuhinji imamo klavir tako da su pjesme koje su snimane za album nastale na njemu” – izjavila je Norah te dodala da ovaj album označava njezin povratak klaviru, instrumentu kojega je nakon prvoga albuma bila zapostavila. “Nakon prvog albuma sam se udaljila od klavira. I dalje sam ga svirala, no bila sam više inspirirana skladati i snimati na gitari. Bilo je jasno da ću nove pjesme i na albumu odsvirati na klaviru, pošto nisu pjesme za gitaru. Stvarno sam uživala.”

Osim što se vratila jazz korijenima, Norah Jones za novo izdanje ponovo je udružila snage s glazbenicima s kojima je surađivala i na debitantskom izdanju. Norah i Eli Wolf su se bavili produkcijom, a na snimanju su im se pridružili Brian Blade (bubnjevi) i njegov kolega Chris Thomas (bas gitara).

Linker
19. travanj 2024 13:51