NEW YORK, NY - OCTOBER 01: Avicii performs at the MLB Fan Cave on October 1, 2013 in New York City. (Photo by Mike Lawrie/Getty Images)
Getty Images
NEW YORK, NY - OCTOBER 01: Avicii performs at the MLB Fan Cave on October 1, 2013 in New York City. (Photo by Mike Lawrie/Getty Images)
Getty Images

'SOS' uz video poruke fanova

Objavljena prva posthumna pjesma Aviciija: Riječi govore s čime se sve DJ borio u sebi

Godinu dana nakon njegove smrti, obitelj svjetski poznatog švedskog DJ-a Aviciija objavila je novi singl s njegovog posthumnog albuma. Za pjesmu 'SOS feat. Aloe Blacc' napravljen je i video s porukama njegovih fanova koji su se tako oprostili od omiljenog glazbenika

Avicii, pravim imenom Tim Bergling, 20. travnja 2018. u Omanu počinio je samoubojstvo, a njegova smrt šokirala je glazbenu industriju i njegove obožavatelje diljem svijeta. Njegova obitelj je jednom prilikom izjavila kako je Avicii bio pod velikim stresom zbog posla i stalnih putovanja te je stalno pokušavao naći balans u svom životu. No, uz sve napore ipak nije uspio pronaći svoj mir.

CHICAGO, IL - DECEMBER 14: Avicii performs during the B96 Pepsi Jingle Bash at Allstate Arena on December 14, 2013 in Chicago, Illinois. (Photo by Timothy Hiatt/Getty Images for Radio.com)

"Volio sam njegovu glazbu, još uvijek je volim i voljet ću je kao prvi puta kad sam je čuo", napisao je u videu jedan od obožavatelja.

Američki pjevač Aloe Blacc čiji vokal čujemo u pjesmi, izjavio je da su riječi u pjesmi očito bile poruka s čime se sve pokojni DJ borio. "Osjećam da je 'SOS' pjesma ispred njegovog vremena. Očito je pisao tekstove o svojim bitkama i mislim da je važno o njima govoriti i dijeliti ih s drugima, moći reći 'Trebam pomoć'", poručio je Blacc.

Posthumni album Aviciija izlazi u lipnju ove godine, a sva sredstva prikupljena prodajom albuma uplatit će se u Tim Bergling Fondaciju za potporu pojedincima i organizacijama u području mentalnog zdravlja i prevencije samoubojstava.

Tagovi