Michelle i Barack sa svojim kćerima Sashom i Malijom.
 Getty Images
Odlične preporuke

Od komedija, preko drama do napetih romana: Hit filmovi i knjige 2019. po izboru Baracka Obame

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama svake godine s fanovima dijeli popis najdražih pjesama, knjiga i filmova u kojima je uživao, a na ovogodišnjem popisu se može pronaći ponešto za svakoga.

Kao što na ljeto dijeli listu najdražih pjesama, Barack Obama (58) na kraju godine fanovima daje uvid u kojim je knjigama i filmovima najviše uživao. Na Instagramu i Twitteru podijelio je poduže popise i ponovno oduševio obožavatelje svojim ukusom.

Što se tiče filmova, među preporukama bivšeg američkog predsjednika našlo se svega, komedija, drama, trilera... "Ovogodišnji popis uključuje sve - od istraživanja klasne dinamike i odnosa preko ponovne ekranizacije klasičnog romana do skoka na jednog od najposebnijih događaja u povijesti: koncert Arethe Franklin", napisao je Obama.

Barack Obama Instagram

Na listi najdražih filmova tako se našao "Booksmart" koji je režirala glumica Olivia Wilde, drama "The Farewell" s glumicom Awkwafinom u glavnoj ulozi, "Ford v. Ferrari" s Mattom Damonom i Christianom Baleom, hvaljeni Scorseseov "The Irishman", kao i nova adaptacija popularnog romana Grete Gerwig "Little Women" te emotivan Netflixov film "Marriage Story" sa Scarlett Johansson i Adamom Driverom.

Osim filmova, na Obamu su ostavili dojam i neke serije poput "Fleabag", "Unbelievable" i "Watchmen" koje, kako je rekao, smatra jednako moćnima kao i navedene filmove. Među filmovima našao se i dokumentarac "American Factory" koji je snimio sa svojom suprugom Michelle, a uvršten je i na popis kandidata za prestižnu nagradu Oscar.

WASHINGTON, DC - OCTOBER 27:  U.S. President Barack Obama walks with his wife Michelle Obama (R) and two daughters Malia Obama (L) and Sasha Obama (2R) through Lafayette Park to St John's Church to attend service October 27, 2013 in Washington, DC. Obama is scheduled to travel to Boston this week.  (Photo by Shawn Thew-Pool/Getty Images)
Getty Images
Obitelj Obama još uvijek imaju utjecaja...

Od literature Obama je izabrao 19 djela, među kojima se najviše ističe napeti roman "Normal People" mlade irske autorice Sally Rooney koja je osvojila mnoge prestižne nagrade. Tu su i knjige koje se bave temom nadzornog kapitalizma, "ekonomije pažnje" do pitanja feminizma i rase u Velikoj Britaniji. Ako godinu želite završiti nekim dobrim filmom ili knjigom, svakako pročitajte i pogledajte nešto s Obaminog popisa.

Barack Obama Instagram

Linker
15. travanj 2024 05:52