Promo
Svečano otvorenje EPK

'Opera Industriale' izmamila stotine građana na riječke ulice: U praćenju spektakla nije im smetala ni kiša

Rijeka je s pravom Europska prijestolnica kulture, a to je i dokazala nezapamćenim showom u kojem su sudjelovale stotine izvođača, ali i građana koje dosadna kiša nije omela u uživanju u ljepoti zvukova i svjetla.

Stotine građana Rijeke, ali i drugih gradova Lijepe naše, turista i posebnih gosti jučer je uživalo u riječkoj luci u spektaklu 'Opere industriale'. Središnji dio programa svečanog otvorenja Rijeke Europske prijestolnice kulture posvećen je svim radnicima koji su doprinijeli izgradnji Rijeke i učinili je modernim gradom.

Promo

'Opera industriale' ispunila je sva očekivanja publike, koju nije smetala dosadna kiša, a izvelo ju je mnoštvo izvođača kombinirajući zvukove industrije, iskre varioca, zvončarska zvona, klasične instrumente i zborsko pjevanje. Naravno, tu je bio i spektakularan vatromet koji je sve ostavio bez daha.

"Operu Industriale" djelo je riječkog dvojca Josipa Maršića i Zorana Medveda, orkestraciju je raspisao hrvatski kompozitor Frano Đurović, a redatelj je Dalibor Matanić.

Možda će vas zanimati i ovo:

Dalibor Matanić: 'Kiše se više ne bojim, a upravljati s preko 200 izvođača je kikiriki naspram troje djece'

Severina: 'Ono oko čega smo se Mani i ja uvijek slagale, bez obzira što smo iz Splita, jest da je Rijeka najgradskiji grad'

David Maljković: 'Djelovanje će nam formirati budućnost, a ne očekivanja'

Linker
23. travanj 2024 10:48