Foto: Gašparović/Dugandžić
DESIGN DISTRICT ZAGREB

Otvoren festival koji afirmira kreativnu stranu Zagreba

Otvoren je Design District Zagreb čiji dinamičan program od stotinjak projekata u četvrti oko Martićeve ulice inspirira kreativnom preobrazbom javnog prostora. Festival poziva građane da šetnjom kroz ovaj kreativnošću probuđeni kvart posjete projekte koji ih očekuju u parkovima, na ulicama, krovovima, dvorištima i galerijama te zajedno s autorima, organizatorima festivala i lokalnim stanovnicima podrže novi impuls razvoja Zagreba.

Tijekom četiri dana posjetitelji festivala moći će vidjeti dvadesetak izložbi i prostornih intervencija, sudjelovati u nekoj od čak tridesetak radionica, poslušati predavanja i uživati u nekolicini glazbenih događaja među kojima se ističe nastup slavnog britanskog kolektiva Crazy P, koji u Ratkajevom prolazu 19. lipnja navečer zatvaraju festival u velikom stilu.

Foto: Petar Santini
Foto: Petar Santini

Festivalski program razveden je na mnogo različitih lokacija u kvartu, a za snalaženje i obilazak projekata posjetiteljima je na raspolaganju informativna mapa koja se dijeli u krugu Design Districta. Programska knjižica također je čitavo vrijeme dostupna za kupnju u Croatian Design Superstoreu te na info pultu, smještenom u Martićevoj 4, a o programu se možete informirati i na službenoj internet stranici Design Districta Zagreb.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
24. travanj 2024 02:35