Damir Kedžo
 Davor Matota
Večer hitova

Pobjednik Zagrebačkog festivala Damir Kedžo: 'Ova pjesma mi je promijenila život'

66. izdanje Zagrebačkog festivala ponudio je zvučna imena estrade koji su izveli svoje nove hitove, a najponosniji sudionik bio je Damir Kedžo koji se u pobjedničku pjesmu zaljubio na prvo slušanje.

66. izdanje Zagrebačkog festivala ponudio je zvučna imena estrade koji su izveli svoje nove hitove, a najponosniji sudionik bio je Damir Kedžo koji se u pobjedničku pjesmu zaljubio na prvo slušanje.

Uz domaćine večeri Ivana Vukušića i Jelenu Glišić Lešić iz zagrebačke City Plaze i dvorane Kornati aktualne hitove predstavili su izvođači Alen Vitasović, Anna Moor, Antonela Doko, Bobo feat. Saša Antić, Bukowskee, Damir Kedžo, Emina Arapović, Fluentes, Franka, Igor Delač, Iva Ćurić, Jelena Radan i bivše članice Ladarica, Luce, Marko Tolja, Mia Dimšić, Nikolina Tomljanović, Nina Kraljić, NoA feat. Lea Mijatović, Pravila Igre, Tibor i Zdenka Kovačiček.

Na samom početku prijenosa, priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg izdanja Zagrebačkog festivala primila je Antonela Doko za pjesmu 'O čemu pričamo'.

Zagreb, 250119.
Dvorana Kornati, Slavonska avenija 6.
66. izdanje Zagrebackog festivala.
Na fotografiji: Antonela Doko.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Pobjednik večeri Zagrebačkog festivala Damir Kedžo zahvalio se autoru pjesme 'Srce mi umire za njom' Anti Pecotiću i naglasio da je došla u pravo vrijeme u njegov život i sve promijenila.

Posebno emotivno je bilo sjećanje na velike pjesme Olivera Dragojevića koje je izvodio na festivalu krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih.

'Svi danas znaju za pjesme 'Ključ Života' 'Prva Ljubav' i 'Majko, da li znaš', no malo ljudi zna da su one svoju premijeru doživjele upravo na tadašnjem Zagrebfestu. Te pjesme Zdenka Runjića koje je Oliver učinio klasicima ostavile su trag u našoj glazbi, a još više u povijesti Zagrebačkog festivala na što sam, kao umjetnički direktor festivala, izuzetno ponosan', objasnio je Neno Belan.

Linker
26. travanj 2024 03:18