Press
OD11. DO 18. KOLOVOZA

Počinje festival u Sarajevu koji ljubitelji sedme umjetnosti ne propuštaju

Već više od dva desetljeća ljubitelji sedme umjetnosti se okupljaju u Sarajevu na filmskom festivalu koji je kroz godine postao jedan od najvažnijih u regiji. Svečano otvorenje Sarajevo Film Festivala očekuje nas večeras, 11.kolovoza, a potrajat će sve do 18. kolovoza.

Sarajevo će ponovno postati centar filmske industrije u razdoblju od 11. do 18. kolovoza. Filmski festival bit će otvoren filmom "Druga strana nade" finskog redatelja Akija Kaurismäkija, a u osam dana, koliko traje ove godine, imat će ukupno 18 programa u sklopu kojih će biti prikazano 235 filmova.

Pobjednike ovogodišnjeg natjecateljskog programa u kategoriji igranog filma birat će i naš glumac Goran Bogdan kojeg će posjetitelji moći gledati u zanimljivoj ulozi u filmu "Agape", redatelja Branka Schmidta. U žiriju se osim njega nalaze turska glumica Melisa Sozen, ravnateljica Doha Film Instituta Fatma Al Remaihi, umjetnički direktor Edinburgh International Film Festivala Mark Adams te redatelj Michel Franco, koji je predsjednik žirija.

Goran Bogdan kao svećenik Miran u filmu Branka Schmidta

Sarajevo Film Festival ove će godine u programu "Posvećeno" ugostiti cijenjenog redatelja Olivera Stonea te glumca i komičara Johna Cleesea, jednog od osnivača legendarnih Monty Pythona, kojima će biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj industriji.

Reuters
Američki redatelj i scenarist Oliver Stone

Reuters
Britanski komičar i glumac John Cleese

Linker
19. travanj 2024 10:48