Srećko Niketić / Hanza Media
Rovinj Beach Polo Cup

Počinje turnir u kraljevskom sportu

Natjecatelji 12 nacija, 60-ak rasnih konja, koncert Sophie Ellis Bextor i popunjeni Maistrini hoteli najavljuju još jedan spektakularan turnir.

Treći po redu Rovinj Beach Polo Cup, jedinstveni sportski, turistički i društveni događaj u Hrvatskoj i regiji, započet će večeras u 19 sati svečanom ceremonijom otvorenja, najavljeno je danas na konferenciji za medije. Tom prilikom odigrana je i pokazna utakmica na kojoj su sudjelovala i djeca iz vrtića.

Uz uzbudljivo natjecanje šest timova s kojima je u Rovinj stiglo 60-ak argentinskih konja, u naredna tri dana posjetitelji će moći uživati u polo paradi i bogatom zabavnom programu čiji će vrhunac biti koncert britanske kraljice disco popa, Sophie Ellis Bextor.

- Maistra kontinuirano radi na razvoju Rovinja kao top destinacije i prvog izbora stranih i domaćih turista. Tijekom Rovinj Beach Polo Cupa, očekujemo ostvarenje od oko 7.000 noćenja u našim visokokvalitetnim smještajnim jedinicama. Vrhunski turizam koji želimo ponuditi našim gostima zahtjeva i vrhunski smještaj te stoga nastavljamo s ulaganjima kako bi do 2020. godine 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri ili pet zvjezdica - kazao je David Flam, direktor marketinga Maistre.

Press

Za vrijeme Rovinj Beach Cupa, istarski biser postaje mjesto susreta uglednih međunarodnih imena iz svijeta sporta, glazbe i mode. Ove godine, među istaknutim gostima očekuje se američka manekenka i glumica poznata po ulozi u seriji CSI Miami, Eva LaRue, Jo & Leah Wood, bivša supruga i kćer člana kultnog rock sastava The Rolling Stones te Douglas Friedman, američki fotograf koji je surađivao s brojnim slavnim osobama, poput Christine Aguilere, Donatelle Versace i Hillary Clinton.

- Polo prati epitet kraljevskog sporta, a s njim dolaze prestiž i elegancija koji su, zahvaljujući Rovinj Beach Polo Cupu, postali prepoznatljiv aspekt našeg grada. Želja nam je podići turizam u Rovinju na novu razinu, a uz događaje poput ovoga, postajemo atraktivna i prepoznatljiva destinacija za goste iz cijelog svijeta - kazala je Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice Rovinj.

Press

Rovinj Beach Polo Cup održava se u areni ukupne površine 7.000 četvornih metara, dok se utakmice igraju na pješčanom terenu na plaži Porton Biondi s pogledom na stari grad, što ga čini jedinstvenim turnirom u ovom dijelu svijeta. Ove godine igrači će se prvi put natjecati u petak navečer, pod svjetlima reflektora s panoramom prekrasnog Rovinja u pozadini. „Iznimno sam sretan što će nam se ove godine u Rovinju, uz igrače 12 nacija, pridružiti i Narendra Singh iz Kraljevske obitelji Jaipur iz Indije, predsjednik meksičkog polo udruženja Guillermo Steta, svjetski poznati polo profesionalci kao i četiri žene koje se s nama natječu na ovom turniru. To pokazuje važnost događanja i ugled koji uživamo diljem svijeta“, istaknuo je Uwe Zimmermann, predsjednik organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cup-a.

Press

Prvog dana natjecanja, posjetitelji Rovinja uživat će u koncertu Franke Batelić, dok ih u subotu, 9. lipnja očekuje impresivna Polo parada koja će u 11 sati krenuti od Polo Arene. Nezaobilazan je i takozvani"Most Fab Hat Competition" za dame na kojem će se birati najbolji šešir ili umetak za kosu. Finalna utakmica igra se u nedjelju u 15 sati kada ćemo doznati i pobjednike trećeg Rovinj Beach Polo Cupa.

Mjesta poput Ibize, Saint Tropeza, Sylta, Warnemündea i Marbelle sinonimi su za eleganciju i kvalitetu, a zahvaljujući Rovinj Beach Polo Cupu, u njihovom je društvu već treću godinu za redom i Rovinj.

Program ovogodišnjeg Rovinj Beach Polo turnira možete pronaći na službenoj web stranici.

Linker
20. travanj 2024 16:13