Hana Jušić i Mia Petričević
 promo
Zaslužen uspjeh

Poznato je koji se hrvatski film natječe za Oscara!

Napokon je poznat predstavnik hrvatske kinematografije u selekcijskom procesu za 90. nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti (Oscar) u kategoriji najbolji strani film! Riječ je o višenagrađivanom i hvaljenom domaćem filmu iza kojeg stoji redateljica Hana Jušić, naslova 'Ne gledaj mi u pijat'

Odluku o kandidaturi tajnim je glasovanjem donijela Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD), a redateljici od srca čestitamo! Prije točno godinu dana u intervjuu za magazin Gloria govorila je da ne žudi za međunarodnom karijerom, no njezin je dugometražni privijenac toliko nagrađivan i hvaljen, da se njezinu uspjehu ne nazire kraj.

'Što se tiče moje međunarodne karijere, mislim da za to treba puno više faktora, a nekako nakon dječjih snova kad bi u kupaonici izmišljala emotivne govore za dodjelu Oscara (i to ne za film sa stranog govornog područja, već pravi holivudski film), nije da žudim za nekom međunarodnom karijerom', rekla je tada redateljica , a o filmu 'Ne gledaj mi u pijat' dodala: 'Mislim da sam si u njemu dala oduška, kako često biva s prvim dugometražnim filmom, i ubacila sve neke situacijice koje sam godinama htjela napraviti u filmu. Mislim da sam možda sad zrela da se prebacim na neke druge teme, da sam se ovdje iživila. Ali tko zna…'.

Prijavljeni filmovi:

1.) Ministarstvo ljubavi (redatelj: Pavo Marinković, produkcija: Telefilm)

2.) Ne gledaj mi u pijat (redateljica: Hana Jušić, produkcija: Kinorama)

3.) Sve najbolje (redateljica: Snježana Tribuson, produkcija: Kinorama)

4.) Ustav Republike Hrvatske (redatelj: Rajko Grlić, produkcija: Interfilm)

5.) Uzbuna na zelenom vrhu (redateljica: Čejen Černić, produkcija: Kinorama)

Linker
20. travanj 2024 18:35