Facebook
Za svakog ponešto

Pregršt odličnih filmova svih žanrova čeka vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac!

Od 5. do 7. lipnja 2020. Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb najavit će svoje jesensko izdanje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, na kojoj će se u iduća tri mjeseca održati niz filmskih i glazbenih programa.

Program počinje u petak, 5. lipnja, animiranim filmom Milorada Krstića "Ruben Brandt, kolekcionar, prošlogodišnjim dobitnikom Animafestova Grand Prixa za dugometražni film. U fokusu filma je psihoterapeut koji krade umjetničke slike kako bi zaustavio noćne more od kojih pati uslijed subliminalnih poruka koje je primao u djetinjstvu.

Ljetne filmske noći donose u lipnju niz gostujućih filmskih, glazbenih i ostalih kulturnih programa koji predstavljaju presjek zagrebačke festivalske scene, a završavaju kolovoškim programom "Film u šumi".

Tijekom lipnja tamo će se predstaviti Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), koncertni i multimedijalni program Kulturno informativnog centra "Ljetno kino Europa" (12., 13. i 29. lipnja) te Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).

Za srpanj su najavljena nova izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala, s odabranim filmovima SF-a, fantastike i horora, a izbor iz svojih programa predstavit će još Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival te Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza.

Novi filmski program

U kolovozu će krenuti novi filmski program, "Film u šumi", s presjekom recentnih i aktualnih filmskih hitova, priredit će se posebna gostovanja klasičnog programa kina Kinoteka.

"Bez obzira jeste li ljubitelji akcije, drame, humora ili arta, u šumi ćete pronaći film za sebe", poručuju organizatori programa.

Ljetna pozornica Tuškanac otvorena je 1954. i djelovala je do 1970. godine, te je do ponovnog otvorenja 2012. bila zapuštena. Od 2017. program tog kina na otvorenom za oko 500 posjetitelja organizira Centar za kulturu i film Augusta Cesarca.

Čitajte i:

Nezadovoljna stalnim partnerom pa je konstruirala savršenog muškarca-androida!

Supertoon, festival animiranog filma, deseti put u Šibeniku

Retro ZKM na zahtjev: Brojne predstave od sada su dostupne i u digitalnom obliku, za gledanje iz doma

Povratak u zagrebački HNK uz gala večer Opere

Ljeto nije propalo! Dvadeseti EXIT Festival ipak će se održati

Linker
08. travanj 2024 20:06