Profimedia, United Archives
FRANCE GALL

Preminula ikona francuske pop glazbe

Pjevačica France Gall, koja je bila ikona pop glazbe u Francuskoj, preminula je u dobi od 70 godina.

Francuska pjevačica preminula je nakon dvogodišnje borbe s rakom, javljaju francuski mediji. Odmah nakon potvrde vijesti mnogi su joj odali počast, a priključio im se i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je napisao da iza nje ostaju pjesme koje su poznate svima i primjer života posvećenog drugima.

Musician Serge Gainsbourg and singer France Gall, winners of the 1965 Eurovision Song Contest, arriving at Orly Airport, Paris, France, March 22nd 1965. (Photo by Central Press/Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images

France Gall se proslavila još kao tinejdžerica uz pomoć legendarnog pjevača Sergea Gainsbourga. Oni su surađivali na hit pjesmi “Poupee de cire, poupee de son” s kojom je pobijedila na Eurosongu u 1965. godine.

Svoju karijeru je nastavila graditi s Michelom Bergerom, još jednim utjecajnim autorom pjesama za kojeg se kasnije udala i s kojim je imala dvoje djece. Gall je druga francuska ikona iz šezdesetih godina prošlog stoljeća koja je preminula u protekla dva mjeseca nakon što nas je u prosincu napustio rock pjevač Johnny Hallyday, kojeg su zvali francuskim Elvisom.

File photo of French musician Michel Berger and singer France Gall in Paris, France, in 1980, Image: 359437864, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca
Michel Berger i France Gall 1980. godine

Linker
19. travanj 2024 03:37