Tomislav Kristo / CROPIX
Tužna vijest

Preminuo Alen Balen: 'Bio je najupečatljiviji glas medijskog prostora'

Omiljeni radijski voditelj, glazbenik, direktor i urednik radijske postaje Yammat FM preminuo je u 47. godini života.

'Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš prijatelj i suosnivač Yammat FM-a – Alen Balen. Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija. Hvala ti, prijatelju', objavio je Yammat FM.

Direktor i glavni urednik radijske postaje Yammat FM Alen Balen preminuo je iznenada u petak u Rovinju u 47. godini života.

Balen u svijet radijskih medija ulazi kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Paralelno s Radijem 1/101 počeo je biti DJ u klubu Aquarius na Jarunskom jezeru.

U Aquariusu kao producent i nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore. Od live albuma grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx.

Krajem 90-ih godina radio je i u Ater studiju gdje je naučio sve o filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji animiranih filmova kao i o brojnim TV reklamama i dokumentarcima.

Radio je i kao menadžer grupe Jinx, a aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj objavljuje Yammat, Nipplepeople, Miki Solus, Ivana Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slični izvođači.

Linker
11. travanj 2024 20:00