Cropix/blic
ODLAZAK KULTNOG GLUMCA

Preminuo Predrag Ejdus, jedan od doajena glumačkog svijeta u Srbiji

Jedan od doajena srpskog glumišta, glumac Predrag Ejdus, preminuo je u Beogradu u 72. godini nakon duge bolesti. Hrvatskoj publici poznat je po ulogama u komediji ' Šovinistička farsa' te u seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

U Beogradu je u petak navečer preminuo jedan od doajena srpskog glumišta Predrag Ejdus. Nakon završene gimnazije i nekoliko godina u kultnom beogradskom amaterskom kazalištu Dadov, 1972. je diplomirao glumu na Akademiji za kazalište, film i televiziju. Iste je godine postao član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, gdje je ostao sve do 1993. kada je prešao u Jugoslovensko dramsko pozorište.

Svoje zdravstveno stanje krio je od javnosti, a ove je godine, na dodjeli nagrade za životno djelo, naglasio kako mu je drago što se našao u društvu svih bardova glume Srbije te da mu je to možda i najznačajnije priznanje koje je dobio u životu. Tada je rekao da još ne pomišlja o tome da prestane glumiti. Odigrao je oko 200 uloga, snimio više od 50 filmova te više od 80 televizijskih drama i serija. Hrvatska publika najviše ga pamti po ulozi Hrvata u komediji "Šovinistička farsa", ali i ulozi u humorističnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Linker
19. travanj 2024 23:32