prerani odlazak

Producent Simpsona i dobitnik Emmyja preminuo u 55. godini života

THE SIMPSONS, (from left): Homer Simpson, Marge Simpson, Maggie Simpson, Lisa Simpson, Bart Simpson, 'Four Regrettings and A Funeral', (Season 25, ep. 2503, aired Nov. 3, 2013). TM and Copyright, Image: 177209155, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Producent J. Michael Mendel, najpoznatiji po svojem radu na Simpsonima i Rick i Mortyju, preminuo je u 55. godini života u svom domu od posljednica prirodne smrti.

Glasnogovornik Adult Swim, mreže na kojoj se emitira "Rick i Morty", potvrdio je da je preminuo J. Michael Mendel: "Svi smo shrvani preranim odlaskom Mikea Mendela. Mike je bio srce "Rick i Morty" produkcijske obitelji, njegov fantastičan talent i njegov smisao za humor će nam neopisivo nedostajati. Mike je bio svjetski priznat producent s četiri Emmyja koje je dobio za svoj rad u više od 25 godina u industriji. On je vodio i podržavao generaciju umjetnika, pisaca i kreatora i njegov odlazak će osjetiti cijela zajednica".

Mendel je bio najpoznatiji po radu na popularnoj animiranoj seriji "Simpsoni" na kojoj je počeo raditi 1989. U deset godina na toj poziciji radio je na 207 epizoda i osvojio tri Emmyja, dok je četvrti dobio lani za svoj rad na animiranoj seriji "Rick i Morty, četiri godine nakon što se pridružio showu. Nakon odlaska iz Simpsona, producirao je serije poput "Drawn Together", "Sit Down" i "Shut Up".