Ivan Pavliš i Ivana Pavić
Mladi kreativci

Projekt modne stilistice i fotografa 'Experimental View' gostuje izvan Hrvatske

Modna stilistica Ivana Pavić i fotograf Ivan Pavliš svoj će projekt 21. rujna predstaviti u beogradskom multimedijalnom centru Dorćol Platz.

Nakon iznimno uspješne izložbe u Galeriji Kranjčar u veljači ove godine, fotografsko-stilistički dvojac Ivan Pavliš i Ivana Pavić svoj "Experimental View" predstavit će 21. rujna u Beogradu u multimedijalnom centru Dorćol Platz. "Jako smo sretni i ponosni što naš projekt putuje van granica Hrvatske te što će ga moći pogledati i beogradska publika“", kažu autori.

Urbani prostor Dorćol Platza otvoren je za nove umjetničke forme i svjetske tendencije, doprinosi širenju kozmopolitskog duha Beograda te kao takav predstavlja idealnu kulisu za seriju crno-bijelih fotografija velikog formata koje prikazuju moćnu sinergiju fotografskih elemenata sa stilističkim formama tekstura i volumena. Korištenjem fotografije kao medija kojim će prezentirati svoje ideje, na promatrača se prenosi određena doza sirovosti te nepoznate i hladne eksperimentalnosti.

Fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić ovim su projektom iskoristili slobodu umjetnosti kao najintenzivniju formu individualizma. Autori su pokušali "pomaknuti" komercijalan pristup modi – s kojim se svakodnevno susreću – te "riskirati" drugačijim pristupom unutar područja modne fotografije.

Ivan Pavliš i Ivana Pavić

Linker
15. travanj 2024 16:32