Profimedia, Zuma Press - Enterta
774 NOVIH ČLANOVA

Rade Šerbedžija u ekskluzivnom društvu za Oscare

Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti pozvala je nove članove u svoj ekskluzivan klub – točnije, njih 774, a među njima je i hrvatski glumac Rade Šerbedžija.

Jedan od naših najpoznatijih glumaca u Hollywoodu, koji je glumio u filmskim hitovima kao što su "Harry Potter i Darovi smrti" te "Mirni Amerikanac" pozvan je u ekskluzivnu grupu profesionalaca iz filmske industrije koja sudjeluje u odabiru najboljih i odlučuje u čije će ruke otići najprestižnija filmska nagrada Oscar. Ove godine pozvane su 774 osobe iz 57 zemalja, što je rekordan broj dosad. Najmlađa među pozvanima je 19-godišnja Elle Fanning, a najstarija je 95-godišnja Betty White, koje su jednako kao i Rade Šerbedžija (70) pozvane u kategoriji glumaca. Među novim članovima su i Dwayne Johnson, Kristen Stewart, Priyanka Chopra, Margot Robbie i drugi. Ako svi prihvate poziv, Akademija će narasti na broj od 8427 članova, zbog čega mnogi kritiziraju predsjednicu Cheryl Boone Isaacs.

- Što je preveliko? Ne pokušavamo biti veliki. Želimo uključivati ljude jer se industrija širi. Godinama smo imali kvotu, ali to je bilo tada. Industrija zabave se širi i mi zajedno s njom – izjavila je predsjednica Cheryl Boone Isaacs.

Zagreb, 080617.
Caffe Velvet, Dezmanova 9.
Konferencija za medije povodom predstavljanja 17. sezone kazalista Ulysses.
Na fotografiji: Rade Serbedzija
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / Hanza Media
Rade Šerbedžija početkom lipnja je predstavio 17. sezonu kazališta Ulysses

U pauzi od snimanja filmova, Rade Šerbedžija se svakog ljeta vraća u Hrvatsku - na Brijunima već godinama organizira Kazalište Ulysses, a ovogodišnju 17. sezonu otvorit će 15. srpnja koncertom na kojem će mu se pridružiti jedni od najvećih gitarističkih virtuoza: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Linker
16. travanj 2024 20:52