PR
još jedno priznanje

'Sam Samcat' hrvatskog redatelja u New Yorku osvojio nagradu za najbolji film

Na 16. dodjeli nagrada Bosanskohercegovačkog filmskog festivala trijumfirao je hrvatski film Sam Samcat, redatelja Bobe Jelčića. Žiri koji je birao najbolji film sastavljen je od filmaša susjedne države, Ademira Kenovića, Tatjane Krstevski i Aleksandra Boškovića.

Jelčić je osvojio nagradu žirija Zlatna jabuka BHFF 2019. za najbolji film. Film Sam Samcat prati nedavno rastavljenog oca koji pokušava uspješno proći birokratskom šumom te povećati dodijeljeno vrijeme koje može boraviti s kćeri. Ovo je druga nagrada kju je film dobio za najbolju režiju, a prvu je primio na Festu u Beogradu. Jadranka Đokić, Krešimir Mikić, Nina Erak neki su od naših glumačkih imena koji su u filmu ostvarili ulogu.

'Film delikatno privlači publiku unutar složenosti intimnog prostora kroz prikazivanje borbe običnog čovjeka s birokracijom. Na suptilan način govori se o preprekama s kojima se običan čovjek suočava u vrlo intenzivnim društvenim situacijama' objašnjenje je žirija. Bobo Jelčić nije jedini koji je dobio nagradu žirija BHFF - pokupio ju je i Ranak Rushaidat za ulogu Marka u filmu. 'Uloga Rakana Rushaidata je okosnica cijelog filma. On donosi izvedbu koja odgovara ukupnoj energiji ovog filma.' objasnili su članovi žirija.

PR

Bobo Jelčić uspješan je redatelj, a uz filmska priznanja prošli tjedan nagrađen je i njegov kazališni rad. Njegova predstava 'Zašto je poludeo gospodin R' osvojila je Nagradu Jugoslavenskog dramskog pozorišta za najbolju predstavu sezone.

PR

PR

PR

Linker
20. travanj 2024 07:05