'ŠEST MILIMETARA'

Sreća i tuga na predstavljanju knjige Josipe Pavičić Berardini

Josipa Pavičić Berardini ovoga je utorka održala promociju svoje knjige znakovitog naziva 'Šest milimetara' koja govori o njezinoj borbi s karcinomom. Emotivna večer bila je prepuna trenutaka na sjećanje njezinih prijateljica koje je izgubila zbog zloćudne bolesti, ali nisu izostali ponos i sreća zbog borbe koju je dobila, a zbog koje je upravo i nastala njezina četvrta knjiga

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini, osjetila je strah i tugu - zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj novoj knjizi 'Šest milimetara' koju je predstavila sinoć u zagrebačkom restoranu Apetit City.

Bojan Zibar
Josipa Pavičić Berardini

Bojan Zibar
Josipa Pavičić Berardini

Josipu su na promociji podržali brojni prijatelji, obitelj i suradnici, među kojima su bili Jelena Rozga, Mila Elegović, Matija Vuica, dizajnerski dvojac ELFS, Doris Pinčić Rogoznica i Boris Rogoznica, Ornela Vištica, Ivica Skoko, Mare Milin i mnogi drugi. Uz dobro društvo, ukusnu hranu i fantastičan nastup mladog Matije Cveka, ovjekovječena je četvrta knjiga Josipe Pavičić Berardini, koja predstavlja prekretnicu u njezinoj spisateljskoj karijeri i kako Josipa kaže, ''projekt njezinog života''. Ulomke iz knjige pročitale su Josipine prijateljice i kolegice Barbara Nola i Daria Lorenci, dok je cjelokupnu večer vodila Ecija Ojdanić. Osim prijatelja, kolega i suradnika, podrška je stigla i od predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, koja je uputila dirljivo pismo podrške Josipi i svim ženama oboljelima od ove zloćudne bolesti.

Bojan Zibar
Ecija Ojdanić, Daria Lorenci, Barbara Nola, Josipa Pavičić Berardini

Bojan Zibar
Matija Vuica i Josipa Pavičić Berardini

Bojan Zibar
Jelena Rozga

Bojan Zibar
Josipa Pavičić Berardini i Jelena Rozga

Bojan Zibar
Boris Rogoznica, Doris Pinčić Rogoznica, Josipa Pavičić Berardini

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati, kako prilagoditi prehranu - na sva ta pitanja Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

Bojan Zibar
Matija Vuica i Josipa Pavičić Berardini
Bojan Zibar
Bojan Zibar
Ivica Skoko i Josipa Pavičić Berardini
Bojan Zibar
ELFS i Josipa Pavičić Berardini
Bojan Zibar
Daria Lorenci i Josipa Pavičić Berardini

Josipa je danas voditeljica autogenog treninga, a bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške oboljelim ženama. Ambasadorica je Europa Donna Hrvatske, a predsjednica udruge, dr. Vesna Ramljak, potaknuta Josipinom intimnom ispovijesti, govori: "Ono što je novo i važno način je prikaza bolesti, od početka - prenošenje spoznaje o važnosti i vrijednosti života, koliko nam je bitno ući u sebe, prigrliti bolest, koliko nam je važna spoznaja razloga naše bolesti, kako ćemo oprostiti onima kojima trebamo oprostiti, kako oprostiti sebi? Ponajviše sebi!" I dodaje: "Šest milimetara lošeg će se, nadam se, pretvoriti u bezbroj milimetara dobrog." Da se val dobrote širi dokazuje i činjenica da je autorica odlučila dio prihoda od svakog prodanog primjerka donirati udruzi Europa Donna za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Bojan Zibar
Josipa Pavičić Berardini i Vesna Ramljak

Linker
18. travanj 2024 08:46