FESTIVAL SUVREMENE POEZIJE

Svjetske pjesničke zvijezde dolaze u Zagreb

Silvestar Vrljić
10. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 12. do 14. listopada u Zagrebu. Ove godine festival predstavlja šest mladih i priznatih autora iz: Švedske (Sanna Hartnor), Nizozemske (Ester Naomi Perquin), Finske (Sanna Tahvanainen), Islanda (Sigurbjörg Þrastardóttir) te iz Italije (Laura Accerboni i Sara Ventroni).

Službeno otvorenje 10. međunarodnog festivala suvremene poezije zakazano je za 12. listopada u 20 sati, nastupom svih šest autora u Cafeu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2). Voditelj programa je Silvestar Vrljić

Dan kasnije u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu (Preobraženska 4) u 19 sati nastupaju talijanske pjesnikinje Laura Accerboni i Sara Ventroni. Voditeljica programa je Serena Todesco. 14. listopada u 19 sati u klubu Booksa (Martićeva 14d) festival će zatvoriti nastupi Sanne Hartnor, Ester Naomi Perquin, Sanne Tahvanainen i Sigurbjörg Þrastardóttir.

U sklopu festivala, Brutal je objavio magazin u kojemu se nalazi poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu na hrvatski i engleski jezik. Organizator 10. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti.

Pokrovitelji festivala su Grad Zagreb, Arts Council of Finland, Dutch foundation for literature, Kulturrådet i Svenska kulturfonden.