Facebook Slinkachu
MINIJATURNA UMJETNOST

Svjetski poznati umjetnik postavio svoje minijature na Obonjanu

Otok Obonjan ovo je ljeto doživio pravu turističku, ali i umjetničku katarzu. Britanska ideja i logistika na prekrasan hrvatski otok dovele su brojne turiste. Iako su uglavnom stranci uživali ‘u nekom novom drugačijem’ Obonjanu, lijepo je u Hrvatskoj vidjeti radove nekih od trenutno vrlo cijenjenih umjetnika.

Svoje fantastične minijature na Obonjanu je postavio Slinkachu, britanski umjetnik čiji projekt “Little People Project” od 2006. godine oduševljava različitu publiku diljem svijeta, a njegova se ekipa nedavno ‘iskrcala’ na hrvatskoj obali. Nakon što ih modelira i oslika, Slinkachu postavlja svoje “malene” ljude u životne situacije i u stvarni okoliš, nakon čega ih fotografira. Ovaj fotografski street art projekt gotovo uvijek izmami osmijeh na lice jer publika najčešće sasvim slučajno naleti na njega. Trenutak iznenađenja i humora ovog projekta pokušavaju upozoriti ljude da budu više svjesni svojih okruženja. Iza Slinkachua su brojne izložbe diljem svijeta, ali i knjiga fotografija “Little People Project”.

Kolektiv Unit 44 iz Bristola kuratorski potpisuje ljetni umjetnički program na Obonjanu u sklopu kojeg su još gostovali umjetnici Camille Walala, Carl Cashman, Xenz, Kid Acne, Florence Blanchard i Darren Henderson koji su oslikali murale na zidovima u kampu i održali umjetničke radionice.

Linker
24. travanj 2024 21:04