Foto: istock
KNJIGE, KAZALIŠTE, KINO, MUZEJI...

Talijanskim tinejdžerima kulturni sadržaji - besplatno!

Kako bi podsjetila mlade da kultura može značajno obogatiti život, talijanska vlada je donijela odluku da će ove godine svi Talijani za 18. rođendan dobiti “kulturni bonus” od 500 eura.

Kako bi podsjetila mlade da kultura može značajno obogatiti život, talijanska vlada je donijela odluku da će ove godine svi Talijani za 18. rođendan dobiti “kulturni bonus” od 500 eura.

Inicijativa kreće 15. rujna, a bonus se može potrošiti na knjige, ulaznice za koncerte, muzeje, kino i kazalište kao i na posjete nacionalnim parkovima. Ove godine bi bonus trebalo dobiti otprilike 575 tisuća talijanskih tinejdžera i unatoč tome što će vladu projekt stajati 290 milijuna eura, ali podtajnik u talijanskoj vladi Tommaso Nannicini vjeruje da je to dobro potrošen novac.

“Ova inicijativa šalje jasnu poruku mladima, podsjeća ih koliko je važno konzumirati kulturne sadržaje zato što to obogaćuje pojedinca, ali i ojačava strukturu našeg društva”, izjavio je za Corriere Della Sera.

Osamnaestogodišnjaci će do bonusa moći doći putem posebno napravljene aplikacije, moći će na svoje telefone downloadati vaučere koje će moći iskoristiti online, ali i u fizičkim trgovinama.

Za iduću godinu se planira sličan poticaj. Naime, vlada već raspravlja o ideji da se 2017. talijanskim učiteljima osigura po 500 eura koje bi potrošili na profesionalni razvoj.

Ako se idućih dana zateknete u Italiji, možete pohoditi neki od ovih kulturnih događaja na koje će talijanski tinejdžeri, zahvaljujući mudroj politici svoje vlade, moći otići potpuno besplatno:

L’image Volée (skupna izložba 45 umjetnika), Milano @ Fondazione Prada, otvoreno do 28. 8. 2016.

Red Hot Chili Peppers, Bologna @ Unipol Arena, 8.10. 2016.

The Cure, Rim @ Palalottomatica, 30.10.2016

Impresionisti: Monet, Renoir, Van Gogh, Gaugin, Treviso @ Museo di Santa Caterina od 29.10. 2016. – 17.4.2017.

M. C. Escher, Milano @ Palazzo Reale, otvoreno do 8. siječnja 2017.

Linker
26. travanj 2024 08:15