Josko Supic / CROPIX
legenda Splita

Tuga ne prolazi: 11. godišnjica smrti Borisa Dvornika

Na današnji dan mnogi njegovi obožavatelji su se prisjetili simbola grada pod Marjanom

Boris Dvornik, najpopularniji hrvatski filmski i televizijski glumac svih vremena, preminuo je na današnji dan od moždanog udara u rodnom Splitu.


Koliko je obitelj Dvornik bila bliska s njihovim 'Papom' govori svjedočanstvo Danijele Dvornik koja se jednom prilikom prisjetila prvog susreta sa svekrom.

'Kada sam prvi put upoznala svoga svekra, bilo je na jednoj premijeri filma u Splitu, došla sam s Dinom u to kino, nakon 10 dana naše veze i kad je premijera završila, otišli smo na domjenak, a Pape ( tako smo ga zvali, nije moglo drugačije) se zaderao iz jednog kuta terase : 'Dino, dovedi tu malu da je vidim!' A Dino me sav ponosan doveo ocu , Pape me dobro promotri i kaže : Slušaj mulac, čuvaj ovu lipu malu i da nisi nešto za*eba! Je si čuja? - i tresne ga po leđima. Aj' sad lipo počasti curu i budi dobar jer češ dobit! A ti mala, ako bude pravija probleme, odma mi javi pa ću ga ja sredit! ---I nasmije se onako kako je samo on znao, fakinski i namigne mi.', napisala je na društvenim mrežama Danijela.


1997
boris dvornik
foto roberto orlic
-ziv-
Roberto Orlic

Časopis Gloria imala je ekskluzivnu ispovijest Diane Dvornik koja je u teškim životnim trenucima ispričala kako se nosi s boli nakon što je izgubila supruga Borisa u 69. godini i sina Dinu u 44. u razmaku od šest mjeseci.

'Borisova smrt za mene je bila veliki šok i još se od nje nisam oporavila. A Dinova me potpuno dotukla. Nijedan roditelj ne bi smio osjetiti tu patnju i bol. No, smrt vam ne ostavlja izbora. Jednostavno je morate prihvatiti ili ćete svisnuti od tuge. Ma što god uradila i koliko god suza prolila, Boris i Dino se neće vratiti', rekla je tada.

Linker
18. travanj 2024 14:26