Facebook Disciplina kičme
Prerani odlazak

Tužna vijest potresla regiju: Preminula pjevačica Disciplin A Kitschme

Regionalno popularan rock sastav Disciplin A Kitschme ostao je bez svog prepoznatljivog glasa - pjevačica Marinka Đorđević-Manja preminula je u 51. godini iz zasad nepoznatih razloga.

Obožavatelji beogradskog benda Disciplin A Kitschme ostali su u šoku i nevjerici nakon što su članovi grupe na svom službenom Facebooku objavili tužnu vijest, riječima: 'Napustila nas je naša najlepša Manja! Marinka Đorđević'.

'Pa što se dogodilo?', 'Počivaj u miru; bila si dobra za sve druge, a najmanje za sebe...', 'Bila je divna', 'Neshvatljivo' i 'Šokantna vijest', reakcije su obožavatelja Manje na društvenim mrežama.

Manja se pridružila Disciplini u prvoj polovici 2000-tih nakon što se osnivač benda Koja vratio iz Londona. Naime, Dušan Kojić Koja je 1992. godine, nakon objavljena četiri albuma od 1983., otišao u London gdje je okupio novi sastav i izdao tri albuma na engleskom jeziku. U Beograd se vratio 2003., a 2007. Disciplina izdaje album ‘Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?’ na kojem sviraju Koja i Miloš Velimir Buco, a vokale je uz Koju snimila Marinka Đorđević-Manja.

Od tada nastupa i snima s Disciplinom, a s Kojom je gostovala i u Hrvatskoj, prije tri godine na festivalu Puntižela u Dubrovniku i 2013. u Tvornici kulture u Zagrebu.

Linker
19. travanj 2024 20:01