CROPIX
glumački svijet u šoku

U teškoj nesreći poginuo splitski glumac Josip Zovko

Splitski glumac Josip Zovko napustio nas je u 49. godini života: odigrao je više od 50 kazališnih i filmskih uloga, a mnogi će ga pamtiti po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića 'Da mi je biti morski pas'.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u mjestu Grudsko Vrilo preminuo je splitski glumac Josip Zovko. Najviše je bio posvećen karijeri u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, ali ostvario je i veće televizijske i filmske uloge: prva i njegova najpoznatija uloga bila je u filmu "Da mi je biti morski pas" Ognjena Sviličića 1999. godine, a glumio je i u hit seriji "Naši i vaši". Osim tih, ostvario je i uloge u filmovima "Vjerujem u anđele", "Oprosti za kung fu" i "Mali libar Marka Uvodića Splićanina".

Split , 070508 .
Akteri predstave nazvane PRIREDBA . Josip Zovko i Ilija Zovko redatelj i glumac u predstavi PRIREDBA .
Foto Paun Paunovic / CROPIX
CROPIX

- Počivaj u miru, prijatelju dragi, prijatelju prenježni za ovaj okrutni svijet ... - kratka je poruka glumice Ecije Ojdanić kojom se oprostila od svojeg kolege.

Josip Zovko,glumac
snimio:Sasa Buric
Saša Burić

Josip Zovko bio je član ansambla HNK 24 godine, a posljednju ulogu odigrao je 2017. Njegova kazališna publika pamtit će ga po ulozi u predstavi "Čudo u poskokovoj dragi".

Linker
19. travanj 2024 19:09