SONY DSC
 Press
EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE

Univerzijada se vraća na ulice Zagreba i Rijeke

Svega nekoliko dana dijeli nas od početka Europskih sveučilišnih igara. Duh Univerzijade iz 1987. godine za nekoliko dana ponovno će zaživjeti ulicama Rijeke i Zagreba. Postavljanjem plamenika koji će danas od 19 sati osvijetliti Trg Dražena Petrovića, Hrvatska najavljuje početak dugo iščekivanih Europskih sveučilišnih igara.

Igre će biti otvorene 13. srpnja u 21 sat na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Svečana ceremonija u režiji je slavnog kazališnog redatelja Krešimira Dolenčića, nakon koje će više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja započeti svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Ulaz na ceremoniju je besplatan, a svoje ulaznice možete podići na blagajnama bazena Svetice, Utrina i Mladost.

SONY DSC
Press
SONY DSC

Tijekom dva tjedna održavanja igara, od 13. do 25. srpnja, održat će se brojna atraktivna sportska natjecanja, a ono što svakako ne smijete propustiti su sportovi poput sportskog penjanja i golfa, dok će nogomet i košarka sigurno biti dobar razlog da tople ljetne dane provedete u bodrenju hrvatskih timova.

izlozba Rijeka
Press
izlozba Rijeka

Uz brojna sportska natjecanja, tisuće studenata slobodne će trenutke provoditi u upoznavanju Hrvatske te na organiziranim tematskim partijima i druženjima uz zabavne programe. Zabavni dio organiziran je u zagrebačkim klubovima Roko, Žabac i Circus, restoranu Heart by Lido te riječkim klubovima Beertiji i Mystique, pizzeriji Gvardijan, Nemo pubu, jazz klubu Tunel, beach baru Colosseum u Opatiji te na Trsatskoj Gradini. Osim organiziranih druženja u klubovima, za sve sudionike organziran je odlazak u muzej MSU, Ljetnu pozornicu Bundek, Večeri na Griču, nekoliko riječkih muzeja te mnoge druge zanimljive ljetne lokacije u Rijeci i Zagrebu. Tijekom igara u okviru zabavnog i društvenog programa biti će organizirana i EUG FUN zona na Europskom trgu u Zagrebu s bogatim programom.

milenijska slika
Press
milenijska slika
Linker
17. travanj 2024 16:08