Oliver Dragojević
 Ante Cizmic / CROPIX
muzej posvećen glazbeniku

Vela Luka će se na poseban način odužiti Oliveru Dragojeviću

Grad Vela Luka i dalje je ožalošćena zbog odlaska Olivera Dragojevića, ali zato gotovo četiri mjeseca od njegove smrti već vrijedno radi na tome da mu na poseban način odaju počast.

Za nedavni blagdan Svih Svetih mnogi sugrađani, rodbina i prijatelji posjetili su grob Olivera Dragojevića ostavivši na njegovom vječnom počivalištu cvijet ili svijeću.

Njegove pjesme vječno će slaviti otok Korčulu, Dalmaciju i ljubav, pa stoga ne čudi da se upravo njegovom rodnom gradu rodila ideja, a zatim i inicijativa da poznati glazbeni velikan dobije svoj muzej.

zagreb, 170106
promocija novog albuma, oliver dragojevic, aquarius
foto biljana gaurina
-zs-
Biljana Gaurina / CROPIX

'Inicijativa za pokretanje muzeja je potekla od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Bez imalo razmišljanja smo prihvatili tu inicijativu. Prije deset godina Oliver je dobio titulu počasnog građanina Vele Luke, a predsjednik Općinskog vijeća mu je prije dvije godine uručio nagradu Općine za životno djelo. Stvorio se problem prostora budućeg muzeja, jer ne možete jedan takav muzej smjestiti bilo gdje. Jedna od opcija koje smo imali bila je kupiti jednu staru zgradu, a da bude u centru.', rekao je zamjenik načelnice Vele Luke, Dragiša Barčot za portal Dalmacija Danas.
Naglašava da im je važno i da se raznim manifestacijama održava sjećanje na njegov rad, tako će tijekom ljetnog razdoblja jedan tjedan biti posvećen isključivo velikom umjetniku. Razmišlja se o mnogim raznim idejama poput njegovog spomenika, sve u želji da se pjevaču koji je toliko volio Velu Luku iskaže poštovanje.

Linker
19. travanj 2024 12:08