Screnshot
NOVINE

Veliki uspjeh domaćeg projekta: Prva hrvatska serija na Netflixu

Na streaming servisu Netflix možemo gledati hrvatsku televizijsku seriju ' Novine' koja je rezultat suradnje novinara i pisca Ivice Đikića te redatelja Dalibora Matanića.

Na jednom od najvećih internetskih streaming servisa globalnom gledateljstvu dostupna je prva hrvatska TV serija koja je hrvatsku publiku već osvojila svojom prvom sezonom. Serija "Novine" prati političke peripetije i redakcijske obrate uoči i nakon vlasničkog preuzimanja velikog dnevnog lista u gradu Rijeci. Glavne uloge tumače Trpimir Jurkić, Olga Pakalović, Aleksandar Cvjetković te Branka Katić, a interes za seriju je naprije pokazao Channel 4, ali su ipak odlučili pričekati i u travnju 2017. krenuli u pregovore s Netflixom i uspjeli izbrusiti ugovor pa će sada tu seriju u svojim domovima moći gledati gledatelji u 190 zemalja.

- Dragi naši, s velikim ponosom i zadovoljstvom objavljujemo da je prva, a uskoro i druga, sezona "Novina" od sada na Netflixu dostupna gledateljima u 190 zemalja svijeta. Stali smo uz bok najboljoj svjetskoj televizijskoj produkciji. Puno pozdrava od ekipe, hvala vam što ste svo ovo vrijeme bili uz nas - pohvalili su se velikim uspjehom na društvenim stranicama serije čija se druga sezona trenutačno snima, a Netflix je već želi.

Linker
13. travanj 2024 22:46