Foto: Davor Rostuhar
BIJELA NOĆ

Zagreb će ove subote opet biti dio svjetskog umjetničkog projekta "Bijela noć"

Ove subote, 1. listopada, Zagreb će ponovo biti dio svjetske priče u sklopu projekta Bijela noć (Nuit Blanche) koja će ujediniti raznovrsne umjetničke intervencije i kulturna događanja te obogatiti turističku ponudu. U manifestaciji sudjeluju brojne kulturne ustanove i institucije koje su za tu priliku osmislile prigodne programe koji će trajati do 01:00 sat.

Na čak 18 lokacija svoje će programe predstaviti: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Francuski institut, Muzej za umjetnost i obrt, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori, Etnografski muzej, Lauba-Kuća za umjetnost i ljude, a uključeni su i Art park, Vintage festival, HAVC, Festival eksperimentalnog filma, Mozgaonica, Pogon Jedinstvo, BuntArt i Turistička zajednica grada Zagreba.

Podsjećamo, Bijela noć održana je u Zagrebu prošle godine u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj, Rendez – vous, gdje se hrvatskoj publici predstavila francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu te je izazvala pozitivne reakcije – kako građana, tako i turista. Zagreb je, sada drugu godinu za redom, dio europske i svjetske obitelji gradova (poput Bruxellesa, Rige, Toronta, Kyota, Taipeia, i drugih) koji organiziraju i obilježavaju Bijelu noć.

Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, svi programi na otvorenom se otkazuju.

Više informacija dostupno je na: http://www.infozagreb.hr/bijela-noc

Linker
12. travanj 2024 03:23