Mare Milin
Koncerti sa prijateljima

Zagrebački Gornji grad odzvanjat će zvukovima jazz glazbe pijanista Matije Dedića

Iako se 18. godina uz Ljetnu scenu Amadeo polako bliži svome kraju, za sam kraj slijedi glazbena poslastica. Pozornica atrija Hrvatskog Prirodoslovnog muzeja prepuštena je vrsnome pijanistu i jazz glazbeniku Matiji Dediću, koji posljednjih godina sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu.

Na zagrebačkom Gornjem gradu dva dana zaredom održat će se dva koncerta čiji naziv "Matija i prijatelji" nagoviješta da će na pozornici svoje mjesto pronaći i neki od brojnih kolega i prijatelja Matije Dedića s kojima surađuje dugi niz godina. Na koncertu 30. kolovoza, njegova gošća bit će Lidija Bajuk, čija gitara i vokalna interpretacija uz Matijinu klavirsku pratnju daju poseban zvuk. Nastupit će i mlada nagrađivana kantautorica Sara Renar, koja od prvog nastupa izaziva veliku pažnju publike i kritike. Njezin osebujni glazbeni izričaj predstavlja nešto posve novo i originalno na hrvatskoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Posebnu poslasticu predstavlja i nastup Merime Ključo, poznate svjetske harmonikašice. Matija i Merima predstavit će na koncertu neke od skladbi s glazbenikovog novog CD-a "Potraži me u predgrađu".

Mare Milin

Na drugom koncertu, 31. kolovoza, gosti će biti skladatelj i pijanist Matej Meštrović, čiji koncerti i specifične izvedbe nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, Tedi Spalato, pjesnik kojemu su more, ljubav i Split vječna inspiracija u njegovim glazbenim djelima koja uspješno spajaju dalmatinsku pjesmu, šansonu, jazz i elemente world musica te Kristijan Beluhan, jedan od ponajboljih hrvatskih vokala, skladatelja i tekstopisaca.

U slučaju kiše koncert će se održati u Muzeju Mimara, a ulaznice za koncert stoje 90 kn.

Mare Milin /

Linker
20. travanj 2024 02:36