Jelena Rozga
 Ivana Kaurloto
U Kaptol Boutique Cinema

Zavirite tko je sve stigao na premijeru novog filma Vinka Brešana

Šesto po redu dugometražno ostvarenje redatelja Vinka Brešana okupilo je mnoge ljude iz javnog života, među kojima je bila i bivša premijerka RH Jadranka Kosor koja je sve iznenadila neočekivanim angažmanom u filmu.

Brojna poznata lica iz svijeta umjetnosti i politike nazočila su jučerašnjoj premijeri novog filma Vinka Brešana "Koja je ovo država". U zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema događanje su vodile bivša premijerka RH Jadranka Kosor i poznata voditeljica Barbara Kolar.

"Možda netko misli što ja tu radim, ali nisam se sama pozvala i neću doći po cvijeće namijenjeno glumcima. Pozvao me Vinko Brešan da mu budem najkraća epizodna nefilmska uloga u njegovoj režiji. Sadržaj ne smijem otkrivati, ali želim da o ovom filmu još dugo promišljate" rekla je Kosor i neočekivanim angažmanom iznenadila sve okupljene.

Ivana Kaurloto
Jadranka Kosor

Ovo je šesto po redu dugometražno ostvarenje redatelja Vinka Brešana, a radnja filma temelji se na tri paralelne priče koje se, svaka iz svog ugla, bave burnom hrvatskom današnjicom i svim apsurdima s kojima se svakodnevno susrećemo.

Ivana Kaurloto
Vinko Brešan

"Prvi impuls bio je da napravimo komediju o stanju duha danas. Pokušao sam napraviti film gdje na početku filma ne znate gdje će vas radnja odvesti. Ako sam u tome uspio, zadovoljan sam. Kako su mi rekli, ovo je najveća premijera hrvatskog filma, vjerujem da i to nagovješćuje da će početak 2019. godine biti u znaku filma Koja je ovo država" rekao je Vinko Brešan nakon premijere.

Linker
19. travanj 2024 11:46