Profimedia, TEMP Rex Features
pod veom

Zvijezda serije 'Svi vole Raymonda' preminula je u 71. godini

Glumica Georgia Engel, široj javnosti najpoznatija po ulozi u sitcomu 'Svi vole Raymonda', preminula je u 71. godini.

U svojoj dugoj karijeri Georgia Engel pet puta je bila nominirana za nagradu Emmy. Prepoznatljiva po svom piskutavom i slatkom glasu, prvi put se pojavila u filmu Miloša Formana 'Taking Off', a za tu ulogu je bila nominirana za najbolju sporednu ulogu od strane Britanske Akademije.

TV veteranka pojavila se u brojnim hit serijama uključujući 'Dva i pol muškarca', 'U uredu', 'The Betty White Show', a njezino zadnje pojavljivanje je bilo u ulozi 'One Day at a Time' u seriji streaming servisa Netflix. Glumila je u mnogim poznatim mjuziklima na Broadwayu, a mnogi su je zapamtili po ulozi u humorističnoj seriji "Svi vole Raymonda" u kojoj je utjelovila Pat McDougall, Debrinu mamu.

HOT IN CLEVELAND, l-r: Georgia Engel, Betty White in 'Cleveland Fantasy Con' (Season 4, Episode 6, aired January 2, 2013), 2010-,, Image: 152896393, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett

'Glumim uglavnom smiješne uloge koje druge nasmijavaju. Mislim da je važno da ih igram s velikom zahvalnošću. Sreća je sveta stvar koju ne možemo nikada posjedovati, možemo je samo zrcaliti.', rekla je jednom prilikom glumica za čiju se smrt još ne zna uzrok. Georgia Engel je preminula u New Jerseyju, a bila je pripadnica kršćanskih scijentista koji odbijaju bilo kakvu liječničku pomoć jer smatraju da se sve može riješiti molitvom.

Linker
20. travanj 2024 06:01