Antonela Gaura, dizajnerica interijera
 Marko Todorov / CROPIX
Istražili smo

Napokon znamo kako izgleda jutro uspješnih žena: evo kada ustaju i što doručkuju

Antonela Gaura, 27-godišnja dizajnerica interijera iz Zagreba ustaje u 7 sati, ne preskače tjelovježbu, a dobar dio pripreme odradi za vikend.

Sigurno ste barem jednom doživjeli neku od ovih jutarnjih situacija: prespavan alarm, stajanje pred ormarom jer nemamo ideju što danas odjenuti, a ona košulja koju smo htjeli stoji neispeglana, doručak s nogu iz obližnje pekarnice, ili barem jurnjavu na posao jer - gle čuda! - ponovno kasnimo.

No, upravo je jesen najbolje doba za makeover i unaprjeđenje naših jutarnjih navika. Pitali smo Antonelu Gauru, 27-godišnju inženjerku rudarstva iz Zagreba koja se zaljubila u dizajn i tome trenutačno posvetila svoju karijeru, kako izgledaju njeni jutarnji rituali koji joj pomažu da bude uspješnija i smirenija u ostatku dana. Antonela je, inače, pokrenula Instagram profil Olivin i dizajnira interijere za sebe, svoje prijatelje i klijente.

Nikada ne preskače trening

Zapravo, jedna njena rutina događa se prije jutra, ali joj ga itekako olakšava.

- Kod mene je organizacija i priprema ključna. Prije radnog tjedna promislim o tome što ću odjenuti za sastanke i kakve ću obroke pripremati tijekom tjedna. To su dvije značajne stvari o kojima ostatak tjedna ne moram misliti i mogu se fokusirati na poslovne zadatke - priča Antonela.

Njeno jutro počinje u 7 sati, a nikada ne preskače tjelovježbu koja joj pomaže da se razbudi i dobije onaj, toliko potreban, energetski 'boost'. Ponekad to bude samo joga, ponekad i cijeli trening snage - sve ovisi o raspoloženju.

Doručak joj je najvažniji obrok i to su obično žitne pahuljice s mlijekom, bez ikakvih dodataka, koje pojede na svojem skladno uređenom balkonu.

Zagreb, 170920.
Banjaciceva ulica.
Antonela Gaura, mlada uspjesna zena uziva u jutarnjim ritualima. Na fotografiji: cijedjenje limunade.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Antonela svako jutro pije cijeđeni sok

- Balkon je moja oaza mira, dođem ovdje jer me boje i namještaj opuštaju. Nedavno sam ga uredila, a kako i profesionalno dizajniram interijere, znam koliko je važno namještaj prilagoditi navikama ljudi koji će boraviti u nekom prostoru. Budući da radim od kuće, gotovo cijeli dan sam u stanu i bilo mi je izuzetno bitno da bude uređeno baš onako kako ja želim - pojašnjava Antonela.

Na svojem balkonu ili sofi svako jutro popije kavu s mlijekom i cijeđeni sok, a prije no što krene s poslom, obavlja kupovinu za ručak kako o tome više ne bi morala razmišljati. Nije jedna od onih koji vikendom ustaju u isto vrijeme kada i tijekom radnog tjedna jer voli malo duže odspavati.

- Smatram kako je ravnoteža ključna, nema smisla ni u čemu pretjerivati pa nisam jedna od onih koja ustaje u 4 ujutro. Ali tajna mojih smirenih jutara je u dobroj organizaciji, koju uglavnom odradim tijekom vikenda kada napravim plan outfita, obroka i poslovnih obveza tako da nemam previše praznog hoda - zaključuje Antonela.


ČITAJTE I:

Neutralnoj paleti je odzvonilo: IKEA priprema posve drugačije komade za uređenje doma

Neka mašta proradi: Stigao je novi IKEA katalog za 2021. godinu!

Linker
05. travanj 2024 00:14