PAZI KAKTUSSS!

Pitali smo vas koristite li Tinder: Ili niste bili sasvim iskreni ili su moja iskustva daleko zanimljivija...

Pazi kaktusss je naša nova tjedna rubrika koja se bavi aktualnim temama s društvenih mreža. Viralne teme, zanimljivosti i vaši komentari - ono je što nas zanima. Zato nas pratite i svaki tjedan sudjelujte u odgovorima, koji su nam jako bitni. A naša koordinatorica društvenih mreža od vaših odgovora složit će 'Pazi kaktussss' komentar.

#dollypartonchallange koji je prošlog tjedna odjeknuo na društvenim mrežama, aktualizirao je temu Tindera i načina na koji se prezentiramo na društvenim mrežama. Uljepšana slika realnosti upravo na match making platformama, zna biti izražajnija nego na drugim društvenim mrežama. Jer ulog je velik! Svi žele taj sudbonosni swipe left koji će im otvoriti vrata nove ljubavi ili barem dobrog seksa.

Tako je i mene prošlo ljeto, vjerovali ili ne, ali čista znatiželja navela da testiram Tinder i vidim u čemu je fora, kako funkcionira i što se tamo događa.

View this post on Instagram

Get you a woman who can do it all

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

Odmah u startu napravila sam početničku grešku.

Radijus prikaza muškaraca svela sam na najuži mogući (grad Zagreb) i doslovno sam dvojicu svajpala lijevo, svi ostali su mi bili nezanimljivi. Onda sam proširila radijus (i godine!) za nekoliko desetaka kilometara i opet posvajpala desno. Ukratko, u sat vremena sam prošla sve raspoložive muškarce u krugu 350 kilometara i doslovno više nije bilo matcheva za mene. Jer kada jednom osobu svajpaš udesno, ona ti se više ne prikazuje na feedu. Pa sam morala ponovno instalirati Tinder i učiniti ono što ponekad svi činimo i u stvarnom životu - snizila sam kriterije!

E, sad kad su kriteriji bili sniženi, zabava je mogla početi. I to kakva zabava!

U mjesec dana maratonski sam odradila tridesetak dejtova i sa svakim od muškaraca napravila dubinski intervju (ne onako dubinski kako zvuči :)).

Samo smo razgovarali i izmjenjivali ideje, a oni su mi otkrili tajne Tindera, tajne koje ću sada podijeliti s vama ;) Zanimalo me zašto su me svajpali i kakva su im prethodna iskustva.

No, čini se kako nisam jedina s pukom znatiželjom (iako sam prema vašim odgovorima u manjini). Pitali smo vas na našim društvenim mrežama jeste li probali Tinder i evo što ste nam odgovorili:

Na Instagramu 24% koristi ili je koristilo Tinder, dok je na Facebooku tek 6% čitatelja odgovorilo afirmativno, a 94% odgovorilo je ne.

To samo znači da su naši čitatelji u sretnim vezama (nadam se!), ali situacija u neformalnim razgovorima, znatno je drugačija. Doslovno znam svega nekoliko ljudi koji nisu barem probali Tinder. Zato, evo nekoliko savjeta i iskustava koje sam prikupila i koji će vam možda biti od pomoći.

Prvi dojam

Odabir pravih fotografija je SVE! Ne trebam posebno naglašavati kako je laganje i uljepšavanje glupo jer ako dođe do stvarnog spoja - sva eventualna pretjerivanja bit će vidljiva. Ja sam pri odabiru fotografija, razmišljala unaprijed. Koji kadrovi bi bili zanimljivi da muškarcima olakšaju neki pametan ulet. Zato sam se odlučila na loopove umjesto fotografija. Svaka fotografija je bila video loop s mojim hobijima. Na jednom slikam, drugom kiparim, trećem vježbam jogu itd. I to se pokazalo kao genijalan stvar. Gotovo nitko nema loopove, a muškarci vole:

  • žene s hobijima (pogotovo ako su ti hobiji sport i umjetnost)

'Ti si kao Lino Lada' rekao mi je jedan od mojih dejtova, 'nekad bi samo bijelo, nekad bi samo crno, a ako želim može oboje'. Bio je to odličan upad. I danas se često čujemo, a u mobitelu me ima spremljenu kao 'Lino Lada'

  • real life žene

Naime, 100% njih mi je reklo kako izgled nije presudan i kako su nebrojeno puta blokirali žene koje su bile prekrasne, zgodne - ali bez sadržaja, interesa, hobija…

  • drugačije žene

'Iskreno, nisi mi nešto prekrasna, ali si prezanimljiva. Mislim da sam se zaljubio' upao mi je u inbox jedan. Odlično smo se našalili i našli na cugi, proveli pet sati raspravljajući o glazbi, umjetnosti i knjigama. Nije me se dojmio na kraju :)


Drugi dojam

Druga stvar, izuzeto bitna - HUMOR. Ne znam kako naglasiti koliko je humor u cijeloj toj priči online dejtanja bitan! Humor te može ili lansirati među zvijezde ili pokopati, ako ga nemaš.

'Dosada živa! Znaš koliko žena nema trunčicu humora u sebi. Ili sve shvaćaju preozbiljno i doslovno ili ne kuže ništa #nemrem' rekao mi je jedan od njih. I tu se apsolutno slažem. Za mene osobno, ne postoji bolji match filter od humora. Zato, naoružajte se memovima, ako ništa drugo. I to će bolje proći od dosadnog 'Bok, otkud ti na Tinderu' upada.


Najvažnija stvar

I treće, i najbitnije! Be smart. Kad se konačno dogovoriš za dejt. Be smart jer u cijeloj toj online paradi udvoravanja, ne znaš s kime na kraju uistinu imaš posla i kakva je on osoba.

'Sjećam se da sam bio u Italiji i tamo sam se 'matcho' s jednom Talijankom. Imali smo dejt kasno navečer i kad smo se sreli, prva stvar koju mi je rekla bila je: Sa sobom imam samo 20 eura, moj brat zna gdje sam i imamo točno dogovoreno vrijeme kad ću mu se javiti.' Naime, kako mi je moj dejt objasnio, žene imaju razna iskustva s online udvaračima. Neke se boje raznih mogućnosti koje realno postoje, a to su trgovina ljudima, silovanje i slično. I iako mi to nikada nije palo na pamet, on mi je otkrio (jer često putuje) da mnoge žene u Europi tako funkcioniraju.

'Prvi put sam bio totalno zbunje i uvrijeđen, ali kad sam malo bolje razmislio, ima smisla' rekao mi je.


I za kraj

Niti je znatiželja ubila mačku niti sam se zaljubila, ali sam upoznala puno zanimljivih muškaraca (za neke mi je jasno zašto su solo, drugima držim fige da pronađu svoju sreću). Čak sam stekla i nekoliko prijatelja, a s jednim ostvarila i poslovnu suradnju. Meni je Tinder bio toliko genijalan, da bih ga preporučila svima… Ali to je vjerojatno samo zato jer sam ga gledala kao zabavu, ne kao lijek za slomljeno ili usamljeno srce.

Evo još par brzinskih opažanja :

  1. Muškarci najčešće lažu o centimetrima i to onima koliko su visoki. (Pobogu, zašto? Zar je stvarno mislio da neću skužiti da je 10 centimetara niži od mene?)
  2. Često se prikazuju 'dubljima' nego što jesu. (Nije čitao Dostojevskog, nego se zna služiti Googleom)
  3. Nisu žene 'posesivnije', muškarci su jednako posesivni (S kim se još dopisuješ? A zašto? mislio sam da se samo samnom dopisuješ? Imaš još koji dejt?)
  4. Samo nekolicina muškaraca je eksplicitno pokušala na prvom dejtu nešto više od razgovora (Ali i to smo brzo riješili)
  5. I da. Dick pic su stvarna pojava. Znam jer sam očekivala taj izlazak sunca iznad Velebita, a umjesto njega sam dobila….
Linker
18. travanj 2024 13:32