Špancirfest

Josipa Lisac

Špancirfest

Josipa Lisac

ZA KRAJ LJETA

20. Špancirfest u Varaždin dovodi kultne bendove i poznata domaća imena

Svako ljeto, već 20 godina, završava s varaždinskim festivalom koji je ove godine za posjetitelje pripremio tri festivalske pozornice na kojima će se održati 60 koncerata, od kojih je čak 56 bez naplate ulaznica.

Za završetak ljeta Špancirfest je pripremio bogat glazbeni program: velika imena pop, reggae, soul i R&B glazbe stižu u Varaždin za 20. rođendan popularnog hrvatskog festivala. Ovogodišnji glazbeni program, koji će trajati od 17. do 26. kolovoza, odvijat će se na tri glazbene pozornice - glavnoj festivalskoj pozornici ispod zidina varaždinskog Starog grada, pozornici kod vile Bedeković i onoj smještenoj u samom srcu grada, na slavnom varaždinskom Korzu.

Najveća imena stižu na glavnu pozornicu unjedrenu u zelenilo između zidina Starog grada i zapadnog bedema njegova perivoja. U deset festivalskih dana ondje će zasvirati veliki svjetski, regionalni i hrvatski bendovi, a najviše pažnje izazvat će svojevrsni glazbeni vremeplov kroz koji će nas provesti velikani UB40, Soul II Soul i The Brand New Heavies.

Dobrodošli u glazbeni vremeplov

UB40 kultni je reggae-pop fenomen koji je u tri desetljeća nevjerojatno uspješne karijere prodao više od 70 milijuna nosača zvuka. Među brojnim hitovima publici su u srcima posebno ostali bezvremenski "Red Red Wine", "Kingston Town" i "I Can't Help Falling In Love With You", kojima su obilježili sjećanja cijele generacije.

Nekoliko večeri ranije, u srijedu 22. kolovoza, Špancirfest će rasplesati legendarni predstavnici britanske soul, R&B, funk i acid jazz scene Soul II Soul i The Brand New Heavies, a na istoj pozornici će kroz deset dana nastupiti Bajaga i Instruktori, SARS, Mia Dimšić, Cold Snap, Dubioza Kolektiv, Urban&4, Zabranjeno pušenje te Zdenka Kovačiček. Svi koncerti na Pan pozornici kod Starog grada potpuno su besplatni.

Špancirfest

UB40

Špancirfest

The Brand New Heavies Sweet Freaks

Press

Soul II Soul

Špancirfest

Bajaga i Instruktori

Špancirfest

Dubioza Kolektiv

Posebna festivalska poslastica - vila Bedeković

Već nekoliko godina glazbeni sladokusci biraju romantičnu pozornicu smještenu ispred jedne od najljepših varaždinskih gradskih vila - vile Bedeković. Okrenuta prema dubokom zelenilu gradskog parka, Croatia osiguranje pozornica je svjedočila nekim od najinspirativnijih koncertnih nastupa proteklih godina. Romantika lokacije djeluje na publiku, ali i glazbenike koji za ovo mjesto pripremaju prilagođeni, intimniji repertoar.

Za 20. rođendan Špancirfesta na Croatia osiguranje pozornicu kod vile Bedeković stižu glazbena imena iz četiri zemlje, svi redom dobri prijatelji festivala koji su publiku na tom romantičnom mjestu već očarali. Tako iz Hrvatske stiže jedinstvena Josipa Lisac, iz Bosne i Hercegovine moćna Amira Medunjanin, iz Makedonije gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski, a iz susjedne Slovenije legendarni Zoran Predin sa svojim novim/starim Lačnim Francom.

Špancirfest

Josipa Lisac

Croatia osiguranje čarobna je i romantična pozornica ograničenog kapaciteta pa se za koncerte na njoj naplaćuju ulaznice - po cijeni od 80 kuna.

Imamo želju za reprizom!

U protekla dva desetljeća, Špancirfest je publici donio više od 760 koncertnih sati, bezbrojne sate zabave i beskrajne uspomene na stotine bendova i glazbenika: Manu Chao, Esma Redžepova, Blondie, Stereo MCs, Skunk Anansie, Mando Diao, Morcheeba, Fun Lovin’ Criminals i Triggerfinger neka su od uglednih imena koja su osvojila Špancirfest u jednakoj mjeri kojom je Špancirfest svojom jedinstvenom energijom, raznolikošću i kreativnošću osvojio njih.

Ove nas godine očekuje još šezdesetak koncertnih sati, nove svjetske zvijezde koje će se zaljubiti u Varaždin, a publika koja svake godine u stotinama tisućama hrli na ovaj festival dobro zna zašto mu se već puna dva desetljeća vraća. Naravno, jer Špancirfest je - simply the best!

Špancirfest

Španirfest