Profimedia, Uppa entertainment
U DEVETOM DESETLJEĆU ŽIVOTA

Anthony Hopkins na setu u Rimu: Oskarovac neprepoznatljiv u ulozi pape

U centru pozornosti našao se prije dvije godine zahvaljujući ulozi u hit seriji 'Westworld', a sada svi ponovno pišu o slavnom oskarovcu koji je zbog nove uloge postao – papa.

Britanski glumac Sir Anthony Hopkins (80) u novom će Netflixovom filmu utjeloviti papu Benedikta XVI., prijašnjeg poglavara Katoličke crkve, dok će uz njega glumiti Jonathan Pryce kao aktualni papa Franjo. Glumački duo prvi je put uhvaćen na setu filma koji se snima u Rimu, a u kojem oskarovac Hopkins nosi glavnu ulogu jer će se priča fokusirati na 2005. godinu i biranje pape Benedikta XVI. nakon smrti prethodnika, pape Ivana Pavla II. U filmu će biti popraćeno i njegovo odreknuće 2013. godine te oklijevanje pape Franje da preuzme tu ulogu.

EXCLUSIVE: Anthony Hopkins and Johnathan Pryce filming
Profimedia, Mega Agency

Snimanje je počelo još u studenome u Argentini, ali su ovo prve fotografije koje daju uvid na set. Sudeći po uspjehu serije "Mladi papa" u kojoj glavnu ulogu tumači Jude Law, interesa za film, čiji datum izlaska još nije poznat, sigurno neće manjkati.

EXCLUSIVE: Anthony Hopkins and Johnathan Pryce filming
Profimedia, Mega Agency

U međuvremenu će 80-godišnji glumac, koji ne posustaje ni u devetom desetljeću života, snimiti TV film "King Lear", a još uvijek nije poznato hoće li se vratiti i u drugoj sezoni hit serije "Westworld". Njegov lik upucan je u samome finalu prve sezone zbog čega mnogi smatraju da je za njega snimanje završilo, ali s obzirom na to da su redatelj Jonathan Nolan i glumac Anthony Hopkins uporno izbjegavali dati konkretan odgovor - sve se čini da bi ga mogli ponovno gledati u ulozi Roberta Forda.

Linker
19. travanj 2024 04:05