Little Women Facebook
Stigao trailer

Bit će uzbudljivo: Stigao trailer za novu filmsku adaptaciju romana "Male žene" iz 1868.

Čim je Greta Gerwig, redateljica filma Lady Bird koji je nominiran za Oscara za najbolju režiju, najavila da sprema novu filmsku adaptaciju romana iz 1868. "Male žene" spisateljice Louise May Alcott, fanovi te knjige diljem svijeta nestrpljivo su čekali prvi trailer koji je napokon osvanuo.

Film "Male žene" ("Little Women") prati priču četiriju sestara - Meg, Jo, Beth i Amy na njihovom putovanju od djetinjstva do zrelosti tijekom američkog građanskog rata i odrastanja u teškim uvjetima. Inače, roman je doživio čak pet filmskih adaptacija te nekoliko u TV serijama, među kojima su najpoznatije verzije iz 1933. redatelja Georgea Cukora, ona iz 1994. redateljice Gillian Armstrong u kojoj glumi Susan Sarandon te serija iz 2017. u kojoj smo mogli gledati Mayu Hawke, zvijezdu serije "Stranger Things" i ujedno kćer Ume Thurman i Ethana Hawka.

Little Women Facebook

Za još jedan svoj projekt, Gerwig je ponovo angažirala glumicu Saoirse Ronan koju smo gledali u Lady Birdu. U "Malim ženama" Ronan je utjelovila Jo, drugu najstariju sestru koja želi objaviti knjigu, dok najstariju, Meg, glumi jedna od miljenica Hollywooda, Emma Watson. Ostale dvije sestre, Beth i Amy, glume zvijezde u usponu Eliza Scanlen i Florence Pugh. Laura Dern dobila je ulogu majke Marnee, a uvijek izvrsna Meryl Streep igrat će oštru na jeziku i konzervativnu tetu March.

"Bez obzira na to što je radnja smještena u prošlost, potrudili smo se da imate osjećaj kao da se događa sada kada ga gledate. Sve se vrti oko međusobnih odnosa likova koji su mi jako prirasli srcu. Vidjet ćete, film je ujedno i klasik i moderan", objasnila je Gerwig.

Osim odnosima, film se bavi i emancipacijom žena koje se pokušavaju osloboditi nametnutih uloga u tada vrlo konzervativnom društvu te o tome progovaraju bez dlake na jeziku. Film u kina stiže ovog Božića, a do tada pogledajte trailer.

Linker
24. travanj 2024 08:00