Gareth Fuller / PA Images / Profimedia
Poslastica!

Bob Dylan objavio novu pjesmu: traje 16:57 minuta, a posvetio ju je omiljenom američkom predsjedniku

Posljednji studijski album objavljen mu je 2012. godine, pa su se mnogi fanovi širem svijeta razveselili nečem novom iz 'glazbene kutije' legendarnog glazbenika.

Legendarni gkazbenik Bob Dylan, nakon osam godina objavio je prvu novu mjestu - “Murder Most Foul”. Pjesma koja traje gotovo 17 minuta,govori o atentatu na predsjednika Johna F. Kennedyja 1963. godine.

Dylan se oglasio i na društvenim mrežama riječima: "Pozdrav mojim obožavateljima i pratiteljima. Zahvaljujem na podršci i vjernosti svih ovih godina. Ovo je neobjavljena pjesma koju smo snimili prije nekog vremena i mogla bi vam biti zanimljiva. Budite na sigurnom, budite pažljivi i neka Bog bude s vama."

Pjesma se referira na kulturne ličnosti, prije svega iz šezdesetih i sedamdesetih godina. Tako se primjerice spominje hit Beatlesa "I Want to Hold Your Hand", Patsy Cline, i Woodstock, baš ako i Stevie Nicks i Don Henley and Glenn Frey iz Eaglesa. Posljednji studijski Dylanov album "Tempest", objavljen je 2012. godine. Nakon toga su uslijedili albumi sa standardima, primjerice Shadows in the Night (2015), Fallen Angels (2016) iTriplicate (2017) te serija bootleg:Travelin’ Thru, Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series Vol. 15.

Press

Podsjetimo, Bob Dylan, pravim imenom Robert Allen Zimmerman američki je pjevač, skladatelj i pjesnik. Jedan je od najvećih kantautora 20. stoljeća i kultna ličnost generacije 1960-ih godina. Ujedno, prvi je glazbenik koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost.


ČITAJTE I:

Linker
16. travanj 2024 03:46