Slavko Sobin u sceni s Charlijem Hunnamom i Ramijem Malekom
 Blitz
LEPTIR

Bok uz bok s holivudskim zvijezdama: Slavko Sobin, Goran Navojec i Luka Peroš u novoj verziji kultnog filma

U novoj verziji kultnog filma "Leptir" uz glavne glumce Charlijea Hunnama i Ramija Maleka, glume čak tri naša renomirana glumca - Slavko Sobin, Goran Navojec i Luka Peroš.

Kultni film "leptir" iz 1973., u kojem glavne uloge igraju Steve McQuuen i Dustin Hoffman, dobio je svoju modernu verziju. Temelji se na memoarima Henrija Charrierea, francuskog lopova koji je nepravedno optužen za ubojstvo i osuđen na doživotnu kaznu zatvora u zloglasnoj kaznionici u Francuskoj Gvajani 1931. godine. Charriereov autobiografski roman postao je globalni bestseler kad je prvi put objavljen 1969. godine i ostao klasik u žanru zatvorske književnosti.

U glamuroznom svijetu Pariza 1931. godine, obijač sefova Henri "Leptir" Charriere (Charlie Hunnam) ukrade malo bogatstvo u dijamantima za lokalnog gangstera Castilia (Christopher Fairbank). Iako nije uhvaćen u krađi, Leptir — koji je nadimak dobio po tetovaži koju ima na prsima — napravi jednu veliku grešku: skupocjenu ogrlicu odluči ne predati nemilosrdnom šefu mafije već je poklanja svojoj djevojci Nenette (Eve Hewson).

P_D01_11862.NEF
Blitz
Charlie Hunnam

Castili mu se osveti tako što mu namjesti ubojstvo zbog čega Leptir dobiva doživotnu zatvorsku kaznu u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji u Francuskoj Gvajani. Na brodu za južnoamerički zatvor, Leptir upoznaje blagog krivotvoritelja novca, Louisa Degu (Rami Malek), koji je osuđen na doživotni zatvor zbog krivotvorenja obveznica. Tamo, među tisućama nasilnih osuđenika koji čekaju svoju sudbinu, ova dvojica sklapaju pakt: Leptir će štititi Degu i novac koji je sakrio, a za uzvrat Dega će financirati Leptirov plan bijega.

P_D01_18946.NEF
Blitz
Rami Malek

P_D01_27995.RAF
Blitz
Charlie Hunnam i Rami Malek, Slavko Sobin u pozadini


U glavnim ulogama su Charlie Hunnam,Rami Malek, Eve Hewson, Roland Moller, Yorick van Wageningen i Tommy Flanagan, a uz svjetski poznate glumce u filmu koji je napokon stigao u kina imamo prilike gledati i domaće renomirane glumce - Slavka Sobina, Gorana Navojca i Luku Peroša.

Linker
15. travanj 2024 03:40