promo
Osvojila srca publike

'Brodolomke' - najgledanija predstava u Hrvatskoj priprema jubilarnu 100. izvedbu

Predstava 'Brodolomke' najizvođenija je hrvatska predstava u jednoj godini u zadnjih pet godina, a jubilarnu, 100. izvedbu imat će u kazalištu Vidra.
Tisuće gledatelja, mnogobrojne pozitivne reakcije i kritike, dokazi su da je predstava "Brodolomke" kazališta Moruzgva više od same predstave. Ova već kultna predstava nastala je prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander, pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića, a u koprodukciji s Ludens teatrom. Svojom prvom izvedbom steklo je naklonost publike koja se njome svaki put ponovno oduševljava, a 10. studenog će se u zagrebačkom kazalištu Vidra održati jubilarni 100. put.

promo

Inače, "Brodolomke" je najizvođenija hrvatska predstava u jednoj godini u zadnjih pet godina, a još veći uspjeh leži u tome što je to predstava jednog nezavisnog kazališta koju je pogledalo više od 30.000 ljudi. Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić Delić i jedini muški lik u predstavi, Luka Petrušić, svojom glumom, energijom i profesionalnošću, odlično prikazuju najdublje i poprilično teške probleme s kojima se svi svakodnevno susreću. Glumci bez čije zasluge "Brodolomke" također ne bi bile ono što jesu danas su Nataša Kopeč, Ana Maras Harmander, Barbara Nola, Iva Jerković i Sven Šestak.

Predstava "Brodolomke" proizašla je iz kazališta Moruzgva koje je sa svojim radom započelo 2007. godine, tada još pod nazivom Klub kulture, a njegova pokretačica i osnivačica priznata je glumica Ecija Ojdanić. Kazalište Moruzgva ima misiju okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva na bolje.

promo

"Iako je ovo četvrta predstava nastala u produkciji mog nezavisnog kazališta koje je doživjelo stotu izvedbu, ovo je prva predstava koja slavi stoti rođendan nakon samo 13 mjeseci igranja. Što reći , presretna sam, zahvalna cijelom autorskom timu. I naravno, publici , koja hrli gledati našu predstavu, kako u Hrvatskoj, tako u regiji", rekla je Ecija.

"Brodolomke" na vrlo snažan i upečatljiv način donose i prenose ljudsku nesreću, probleme, bol, traume, melankoliju, crno, bijelo, ali i prihvaćanje, razumijevanje, prijateljstvo i oprost. Ulaznice za predstavu možete kupiti na ovom linku.

Linker
09. travanj 2024 12:47