Craft Room Facebook
BeerYard Festival u Zagrebu

Craft pivo, street food i dobra glazba ovog vikenda na jednom mjestu

BeerYard Festival, manifestacija koja povezuje craft pivovare, street food i glazbu, održat će se u subotu 27. kolovoza 2016. u velikom dvorištu Močvare/Jedinstva, s početkom u 12:00 sati.

Posljednjih godina kod nas svjedočimo burnom rastu craft pivovara, ali ne bilježe rast samo one. Veliki boom se događa na domaćoj gastronomskoj i glazbenoj sceni. Otvaraju se ugostiteljski objekti čiji je cilj priprema kreativnih jela samo od svježih namirnica, a osobito veliku renesansu proživljavaju objekti orijentirani na burgere. U cijeloj Hrvatskoj je također zadnjih godina porasla DIY glazbena kultura, sve više bendova koji sviraju alternativnu glazbu ne sklapaju ugovore s velikim diskografskim kućama nego kao jedan izvor sredstava im služe koncerti i platforma Bandcamp.

BeerYard Festival je nastao kao ideja koja bi objedinjavala te tri nezavisne scene – craft pivovare, street food i glazbu. Cilj BeerYarda je pokazati Zagrebu tu scenu na jednom mjestu te dati vjetar u leđa svim tim malim poslovnim i glazbenim subjektima. Organizatori festivala su craft pivovara Nova Runda i Žedno Uho.

Budući da u organizaciji festivala sudjeluje i jedna pivovara, BeerYard Festival se želi predstaviti kao festival nastao od strane pivara koji nema paklene snove o velikoj zaradi, kao neki drugi pivski festivali, već želi promovirati svakog od tih nezavisnih subjekata. Uz pivovare, street food objekte i bendove, predstavit će se i dva zagrebačka craft puba – Craft Room i Hop In. Oni će biti zaduženi za točenje craft piva stranih pivovara, ali će i pomoći svim pivovarama koje se ne mogu baviti direktnom prodajom, da se toče preko njih.

U popodnevnom terminu će se održavati i pivske radionice unutar kluba Močvara. Kroz radionice će se predstaviti i novi nezavisni pivski portal – Pivarium, a javnosti će sigurno biti najatraktivnija radionica o poslovnim modelima pivovara gdje će 3 pivovare (Nova Runda, Varionica i Zmajska pivovara) pričati svoja dosadašnja iskustva te dijeliti savjete novim potencijalnim pivovarama. Da se zaokruži ta nezavisna priča, medijski je uskočio Radio Student koji će popratiti cijeli event!

Ulaznica za festival je 35 kuna.

Linker
13. travanj 2024 19:59