Promo
23. do 26. listopada

Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning Međunarodna koreografska konvencija stižu u Zagreb

Kako bi se podigla svjesnost o važnosti plesa za razvoj djece i uvelo ga se u školski kurikulum, u Zagrebu će se od 23. do 26. listopada održati "Međunarodna plesna konvencija" i zagrebačka edicija "Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre" na kojem će djeca, ali i odrasli moći uživati u predstavama, plesu i dobroj atmosferi.

Osim što je zabavan, ples dokazano potiče zdrav tjelesni razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluje i na smanjenje inertnosti i nasilja. Kako bi se podigla svjesnost o važnosti plesa za razvoj djece, od 23. do 26. listopada održat će se Međunarodna plesna konvencija u okviru EU projekta Life Long Burning, koja se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Na konvenciji bit će mnoštvo zanimljivih sadržaja - od susreta plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, preko panela do stručnih predavanja. Organizatori konvencije su Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić, a njihov cilj je da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja te uđe u školski kurikulum.

Promo
Tamara Curić i Larisa Lipovac Navojec

Osim konvencije, održat će se i zagrebačka edicija "Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre", na kojoj će polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovati u interaktivnim predstavama i radionicama, ali i plesnim predstavama dječjeg plesnog kazališta. Tako će djeca u dječjem vrtiću "Izvor" uživati u predstavi "Misli u boji", a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave "Polygon" Larise Lipovac Navojec, plesne umjetnice, koreografkinje i plesne pedagogice koja ovim putem obilježava i 25 godina svog rada.

Promo

Predstave za građanstvo održat će se u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala, dok će zadnjeg dana Festivala, u subotu 26. listopada, na Zrinjevcu osvanuti velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli. Više detalja o programu pogledajte na službenim stranicama festivala.

Linker
18. travanj 2024 08:39