Profimedia, Planet
Što ćemo gledati?

Filmski pregled tjedna: Traileri koje ne smijete propustiti

Tjedni pregled trailera koje vrijedi pogledati: što zbog priče, što zbog redatelja ili, pak, glumaca. Ako su vam promaknuli, donosimo vam ih sve na jednom mjestu!

Rough Night

U lipnju ove godine stiže ženska verzija hita "Mamurluk" sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. Drugi trailer za komediju u kojoj djevojačka večer pođe po krivu otkriva malo više detalja od onog prethodnog, ali možemo računati na specifičan humor s obzirom na to da film režira Lucia Aniello, najpoznatija po serijalu "Broad City".

It Comes at Night

Zamislite kraj svijeta – a onda zamislite nešto još gore. Nagrađivani filmaš Trey Edward Shults donosi psihološki horor o čovjeku (Joel Edgerton) koji shvati da je zlo koje je zavladalo svijetom samo uvod u užase koji se kriju u njegovoj kući. On se s obitelji zatvara u kuću, ali sve će biti dovedeno u pitanje kad do njihovog doma dođe obitelj koja očajnički traži sklonište. Unatoč najboljim namjerama obje obitelji, paranoja i nepovjerenje čine svoje... Horor od kojeg će vam se zalediti krv u žilama u kina stiže ovog ljeta.

2:22

Film prati Dylana Bransona, kojeg je utjelovio Michiel Huisman, čovjeka u čijem životu se zloslutan niz događaja ponavlja svaki dan na isti način i završava u 2:22. Nakon nekog vremena Branson shvati da se ne radi ni o kakvoj slučajnosti i kreće u rješavanje misterije.

Dunkirk

Drugi trailer za iščekivani film Christophera Nolana, koji u domaća kina dolazi 20. srpnja, napokon je stigao. Njegov novi filmski uradak vjerno prikazuje događaje tijekom bitke kod Dunkirka u Drugom svjetskom ratu. Prati evakuaciju savezničkih vojnika koji su bili opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine kada je spašeno više od 300 tisuća vojnika. Film "Dunkirk" prvi je redateljski pothvat proslavljenog Nolana nakon filma "Interstellar", a glavne uloge tumače Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh i oskarovac Mark Rylance te Harry Styles, bivši član benda One Direction kojem je to prva filmska uloga.

King Arthur

Britanski redatelj Guy Ritchie donosi svoj dinamičan stil u kultnoj akcijskoj avanturi "Kralj Arthur: Legenda o maču". U glavnoj ulozi pojavljuje se Charlie Hunnam, a film prati njegov put od ulica do trona. Nakon što je njegov otac ubijen, Arthurov stric Vortigern (Jude Law) preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur se nađe na mračnim ulicama grada. Ali, kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu…sviđalo se to njemu ili ne. Film u kina stiže 11. svibnja.

Everything, Everything

Maddy Whittier (Amandla Stenberg) ima bolest koja je vrlo rijetka i koja joj ne dozvoljava da živi kao i drugi. Naime, ona ne smije napuštati svoju kuću, a kada joj netko dolazi mora proći čitavu proceduru oko ulaska. Maddy živi s majkom, liječnicom, koja vodi računa o njenom stanju, i medicinskom sestrom Carlom. Kao djevojčica je izgubila oca i brata u nesreći i jedina osoba za koju zna je njezina majka, koja bi sve dala za nju. Kada se u susjednu kuću useli momak Olly Bright (Nick Robinson) sa svojom pomalo čudnom obitelji, Maddyina priča tek počinje. Ona se polako zaljubljuje u Ollyja koji je spreman žrtvovati sve, baš sve, kako bi barem jedan dan živjela izvan svoje sigurne kuće.

The Dark Tower

Osim filma "Ono", koji stiže u listopadu ove godine, još jedna priča proslavljenog autora Stephena Kinga stiže u kina. Kolovoz je rezerviran za književni serijal "Kula tmine" koji režira Nikolaj Arcel, najpoznatiji po filmu "A Royal Affair", a u glavnim ulogama se pojavljuju Idris Elba te Matthew McConaughey.

The Big Sick

Objavljen je prvi trailer za iščekivanu komediju "The Big Sick" u kojoj igraju Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter i Ray Romano. Film u kina stiže u lipnju, a temelji se na priči o ljubavi između glumca Kumaila Nanjianija i njegove supruge Emily V. Gordon. Komičar Kumail , rođen u Pakistanu, zaljubi se u studenticu Emily, a ono što su oni mislili da će biti prolazna avantura počinje se razvijati u ozbiljnu vezu te se susreću s kulturološkim razlikama, prvenstveno zbog njegovih vrlo tradicionalnih roditelja. I dok se on bori sa svojom obitelji i njihovim očekivanjima, Emily zbog misteriozne bolesti završi u bolnici te Kumail mora cijelu krizu prolaziti s njezinim roditeljima, koje nikada nije upoznao.

The Defenders

Netflix je predstavio prvi trailer za svoj novi serijal koji stiže u kolovozu, a u kojem su okupljeni poznati likovi iz dosadašnjih serijala - Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist - kako bi spasili New York. Radi se o osmodijelnoj seriji u kojoj će glavne uloge igrati Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter i Finn Jones, a u ulozi opake negativke pojavljuje se legendarna glumica Sigourney Weaver.

House of Cards

Nova peta sezona se nastavlja na događaje iz četvrte sezone s predsjednikom Frankom Underwoodom (Kevin Spacey) koji vodi veliku političku borbu na tekućim izborima i istovremeno pokušava održati svoj brak s Claire (Robin Wright), koja se sad nalazi u utrci kao njegova potpredsjednica.

Twin Peaks

Objavljen je teaser za povratak jednog od najintrigantnijih TV serijala svih vremena. Kultni "Twin Peaks“ vratit će se na ekrane u svibnju ove godine. Originalni serijal redatelja Davida Lyncha završio je 1991. godine, nakon samo dvije sezone. Novi nastavci će se emitirati na američkoj televizijskoj mreži Showtime čija je premijera najavljena za 21. svibnja i to s dvije jednosatne epizode, dok će treća i četvrta epizoda će biti dostupne online odmah nakon. Sezona će imati 18 epizoda čija se radnja nastavlja gdje je stala - ali 25 godina kasnije.

Linker
19. travanj 2024 11:15