PROMO
PRVI VELIKI KONCERT

Jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha: Božo Vrećo dolazi u Split

Jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba dolazi u Split na svoj prvi veliki splitski koncert.

Jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba dolazi u Split na svoj prvi veliki splitski koncert.

Pojačan moćnim live bendom punim vrhunskih glazbenika, Božo Vrećo će na nastupu u Mediteranskom institutu za istraživanje života 17. srpnja proći kroz svoj sada već prilično bogati diskografski katalog. Glazbenik svojim neobičnim glasom i vizualnim identitetom oduševljava publiku, a dokaz tome su rasprodane koncertne i kazališne dvorane, kao i sakralni objekti diljem Europe i svijeta.

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Po završetku fakulteta arheologije u Beogradu, kojeg okončava zvanjem magistra, Božo Vrećo, odlučuje se za novi početak, u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. Sa svojim prvim sarajevskim bendom, Halka, objavljuje dva albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kojem je, osim interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspjeh, postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah glazbe, što ga inspirira u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opjevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).

Splitski koncert biti će jedna od postaja velike Božine svjetske turneje ove godine, na kojoj je već posjetio Australiju, Amsterdam i Berlin, na redom rasprodanim koncertima….

PROMO

Ulaznice su do 31.6. po sto kuna, a od 1.7. po 120 kuna, a možete ih kupiti u restoranu Pandora Greenbox (Obrov 4) te u sustavima Croatia Tickets i Adriaticket.

Linker
26. travanj 2024 01:15