Disney
Jedva čekamo!

Jedna od najljepših Disneyjevih priča uskoro na filmskom platnu: Pogledajte trailer za "Mulan"

Ako ste fan Disneyja i njegovih crtića, uskoro ćete u kinima uživati u filmskoj adaptaciji "Mulan", priče o hrabroj kineskoj ratnici. U posljednje tri godine, "Mulan" je uz "Beauty and the Beast", "The Jungle Book", "Dumbo", "Aladdin" i "The Lion King" šesti Disneyjev crtić koji je dobio svoju igranu verziju.

U posljednjih nekoliko godina najljepše Disneyjeve bajke pretočene su na filmsko platno, a jedna od najnovijih je "Mulan" - priča o istoimenoj kineskoj ratnici i neustrašivoj mladoj ženi. Mulan se, baš kao i u animiranom klasiku iz 1998., bori s očekivanjima svoje obitelji, ali i sa samom sobom te riskira sve kako bi postala jedna od najvećih ratnica koju je Kina ikad vidjela.

Disney's MULAN..Mulan (Yifei Liu)..Photo: Film Frame..© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Disney

Kada kineski car izda naređenje da jedan muškarac iz obitelji mora služiti carevoj vojsci kako bi obranio zemlju od sjevernih neprijatelja, Hua Mulan, inače najstarija kći počasnog ratnika, u rat će krneuti kao muškarac te će se svima predstaviti kao mladić Hua Jun.

Novozelandska redateljica, producentica i scenaristica Niki Caro preuzela je režiju, dok su za scenarij zaslužni Elizabeth Martin, Lauren Hynek, Rick Jaffa i Amanda Silver. Glavna uloga Mulan pripala je glumici Yifei Liu, dok ćemo u drugim ulogama vidjeti poznatog glumca i majstora borilačkim vještina Jeta Li-ja te zvijezdu filma "Rogue One", Donnie Yen.

Disney's MULAN..Mulan (Yifei Liu)..Photo: Film Frame..© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Disney

Film se snimao na Novom Zelandu i Kini od kolovoza do studenog 2018., a u kina stiže 27. ožujka 2020. godine.

Linker
20. travanj 2024 01:21